Elhalasztják a jövő évi téli Universiadét

2020. szeptember 01. 08:49

Luzernbe, amely hat kantonnal együtt tervezte a rendezést, 50 ország 2500 egyetemistáját várták.

2020. szeptember 01. 08:49

A koronavírus-járvány miatt elhalasztják a jövő januárra tervezett téli Universiadét, amelynek Luzern adott volna otthont. A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) a svájci szervezőkkel egyeztetve döntött arról, hogy a multisport eseményt a január 21-31-re kiírt időpontban nem bonyolítják le. A következő két hónapban határoznak az új időpontról. „Négyéves előkészület után fájdalmas egy ilyen döntést meghozni, de a résztvevők egészsége a legfontosabb szempont” – nyilatkozott Guido Graf, a szervezőbizottság elnöke.

A téli Universiade a téli olimpia utáni második legnagyobb havas-jeges multisport esemény. Luzernbe, amely hat kantonnal együtt tervezte a rendezést, 50 ország 2500 egyetemistáját várták.

(MTI)

(Fotó: Trentino, 2013. december 20., Az aranyérmes dél-koreaiak /az előtérben/, az ezüstérmes oroszok /b/ és a bronzérmes magyarok a 26. téli Universiade rövid pályás gyorskorcsolya-tornája női 3000 méteres váltójának eredményhirdetésén 2013. december 20-án. Jobbról Claude-Louis Gallien, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség, a FISU elnöke. MTI/Hszinhua/Paj Hszüe-fej)

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!