EB döntőben a Simon-Juhász páros

2013. június 1. 22:07
Nehéz kezdet után nagy finissel döntőbe evezte magát a szolnoki páros.

Az Európa Bajnokság második napja a reményfutamokkal és a középdöntőkkel folytatódott.

A magyar csapatból először a Galambos Péter (Vác VEC) és Matyasovszki Dániel (Szegedi VE) állt rajthoz a reggel kilenckor kezdődött versenynapon. A fiúk a végig vezettek a középfutamban, majd a délutáni „C” döntőben a német egység mögött második azaz összetettben 14. helyet szerezték meg.

A Révész Péter és Révész Zoltán alkotta könnyűsúlyú kettes a reményfutamban 4. helyet szerezte meg, így a holnap délelőtti „B” döntőben folytatják a versenyt.
A könnyűsúlyú négyesek közt induló Bajai VSC (Bodrogi István, Cselinácz János, Miskolczi Dániel, Vermes Péter) csapata ugyancsak a 4. helyet szerezte meg, így ők is a „B” döntőben folytatják a versenyt.

A férfi kormányos nélküli kettesek versenyében a szolnoki Tisza Evezős Egylet versenyzői Simon Béla és Juhász Adrián futamában nagy verseny alakult ki az első két helyért, ami a döntőbe jutást jelentette a résztvevők számára. A magyar fiúk a fej-fej mellett haladó olasz és spanyol csapattól ugyan leszakadva, de mégis hajón belül haladtak. 1500 méterre azonban majd egy hajóval leszakadtak és mikor az olasz és spanyol csapat már elhihette a biztos továbbjutást hatalmas hajrát indítottak, vesztett helyzetből megfordították a versenyt és elsőként haladtak át a célon. Második Olaszország és a Spanyolország a harmadik. Ezzel megszerezték Magyarország egyetlen döntős helyezését Sevillában.

Széll Domonkos a Csepel EK versenyzője épp, hogy lemaradt az első 12 helyről ezért a „C” döntőben kellett megmutatnia mire képes. Itt 1500 méterig a második helyen haladt a svájci versenyző mögött, de akárcsak a Simon-Juhász páros nagy finissel sikerült megszerezni az első helyet futamában, így összesítésben 13. lett.

Az Európa Bajnokságra a német és olasz válogatott érkezett a legnagyobb számban, mindkét ország 53 versenyzőt indított a 17 versenyszámban. A verseny programban korábban szereplő 14 olimpiai szám mellett bekerült a férfi és női könnyűsúlyú egypár és a férfi könnyűsúlyú kettes.

A versenyek vasárnap 8:50-kor folytatódnak a könnyűsúlyú kettesek „B” döntőjével.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés