Holnap délután Dunai Regatta!

2013. május 8. 17:27
Május 9. délután az evezés lesz a központi szereplője a Duna budapesti szakaszán, a Műegyetem rakparton.

Ismét megrendezik újragondolt formában a dunai egyetemek regattáját. Az egész napos programsorozattal egybekötött különleges sporteseményt csütörtökön rendezik Budapesten: a hagyományteremtő Dunai Regattát az év egyetemista versenyeként hirdetik a szervezők.

A rendező Antall József Tudásközpont tájékoztatása szerint a viadal keretében az egyetemek csapatai sárkányhajókban és nyolcas evezős hajókban mérik össze tudásukat a főváros szívében. Az eseményt a szurkolók helyszíni kivetítőkön és a BKK jóvoltából hajókon is követhetik majd.

A versenyzők a Duna leglátványosabb budapesti szakaszán, a Parlamenttől, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig eveznek. A futamokon négy budapesti (Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem és Semmelweis Egyetem), két vidéki (a győri és szegedi), illetve két határon túli (bécsi és linzi) egyetem vesz részt.

Az evezős versenyre, melynek központja a Műegyetem rakparton lesz, 6000-8000 szurkolót várnak a házigazdák.

A egyetemek nyolcasversenye hosszú múltra tekint vissza, idén önálló rendezvényként, a programot sárkányhajókkal bővítve kerül megrendezésre az esemény, de korábbi években része volt a Corvinus Egyetemi napoknak, míg a 2000-es évek elején önálló regatta volt az ősz folyamán, akkor az Erzsébet-híd és a Petőfi-híd közötti szakaszon rendezték a versenyt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában