Biztos Eb induló a Simon-Juhász és a Matyasovszki-Galambos páros

2013. április 29. 8:45
A Simon Béla-Juhász Adrián alkotta kormányos nélküli kettes fölénye a hazai mezőnyben megkérdőjelezhetetlen. Galambos és Matysovszki a könnyűsúlyú mezőny élén.

A XXX. Dr. Simády Béla nemzetközi emlékversenyen, mely egyben a magyar evezősök második válogató versenye volt, a tét nem volt kisebb, mint a Sevilla-i Európa-bajnokságra kivívni az indulási jogosultságot. Az eddigi teljesítmények és a vasárnapi versenyszámok eredményei alapján a két egység Eb indulásához nem fér kétség.

A Simon Béla-Juhász Adrián alkotta kormányos nélküli kettes fölénye a hazai mezőnyben megkérdőjelezhetetlen, mintegy fél perccel utasították maguk mögé ellenfeleiket, és az erős ellenszeles pályán elért időeredményük (7:05.56) is biztató. A könnyűsúlyú kétpárevezősben az idén új egység formálódik, a két válogató verseny mindegyikén egypárevezősben is az első két helyen végzett Galambos Péter és Matyasovszki Dániel mutatta eddig a legjobb formát, így őket jelölte a szövetségi kapitány a magyarok számára hagyományosan sikeres versenyszámban az Európa-bajnokságon való indulásra. A szombati könnyűsúlyú kétpárevezős győzelem után, vasárnap a könnyűsúlyú egypárevezősben is az élen végeztek. Galambos Péter (Vác Városi Evezős Club) első, Matyasovszki Dániel (Szegedi Vízisport Egyesület) második, és a szintén szegedi színekben induló Varga Tamás harmadik lett a versenyszám döntőjében. Itt érdemes kiemelni az U23 korú Tamás Bencét, aki szorosan a „nagyok” nyomában végzett, ezzel eséllyel pályázik saját korosztályában a vb részvételre.

Jól teljesítettek a fiatal felnőttek, az U23 versenyzők a többi versenyszámban is. A férfi négyesben mind a normál, mind pedig a könnyűsúlyú négyes egység jó formát mutatott. A három egyesület versenyzőiből álló, Bíró Márk, Matheisz József, Vancsura Bendegúz, Csányi Péter összeállítású négyes valamivel több, mint egy hajóhosszal, 4 másodperccel előzte meg az U23 könnyűsúlyú válogatottat (Novák Edvin, Vallyon Bence, Szigeti Roland, Bártfai Péter). Számukra a következő megmérettetés a két hét múlva sorra kerülő Essen-i nemzetközi regattán lesz.

A férfi egypárevezőst Széll Domonkos (Csepel Evezős Klub) nyerte, megelőzve Tari János (Szegedi Vízisport Egyesület) és a szlovák Stanislav Gajdosikot. A hölgyek egypárevezős versenyszámát a rutinos Szabó Katalin (Vác Városi Evezős Club) nyerte, míg a könnyűsúlyú egypárevezősben Abid Syham vívta ki az elsőséget, megismételve két héttel korábbi győzelmét.

A férfi négypárevezőst a Budapest Evezős Egyesület-Danubius Nemzeti Hajós Egylet versenyegyesülés nyerte, a hajóban tegnapi kétpárevezős versenyszám magabiztos győzteseivel, Pétervári-Molnár Bendegúzzal és Papp Gergellyel, kiegészülve Elekes Szilveszterrel és Orbán Gergellyel. A női négypárevezősben a Csepel Evezős Klub (Hajnal Adrienn, László Éva, Pickermann Luca, Vasadi Gabriella) hajója volt a leggyorsabb. A női kétpárevezőst a Budapest EE versenyzői (Sváb Drottya, Sztankó Zsuzsanna) nyerték.

A Simády Béla nemezteközi emlékverseny a Magyar Evezős Szövetség nemzetközi versenye. 2013-ban a hazai versenyzők mellett szerb, horvát és szlovák csapatok vettek részt a versenyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában