Iskolások mérték össze tudásukat ergométeren

2013. április 23. 13:02
Kis késéssel, április 20-án a Budapesti Lőrinci Sportcsarnokban lezajlott a Sport XXI országos döntője, egybekötve az Utánpótlás Ergométer Bajnoksággal.

Az eredetileg március 15-ei hétvégén rendezték volna a versenyt, de az országos rossz idő miatt elmaradt az.

A program keretében az evezős egyesületek tavaly ősz óta járták az iskolákat ergométereikkel, hogy a felsős diákok 500 méteres távon összemérhessék tudásukat. Az iskolák közti országos megmérettetésre még márciusban került volna sor, de a rendkívüli időjárási viszonyokra való tekintettel a Magyar Evezős Szövetség elhalasztotta az eseményt.

A futamok 10 órától indultak, először a nem leigazolt versenyzők számára kiírt versenyszámok kerültek megrendezésre. Szoros küzdelmek alakultak ki a diákok között, amit a közönség és a versenyzők számára felállított kivetítőkön keresztül követhettek az érdeklődők.

A Sport XXI eredményhirdetése után következett az Utánpótláskorúak Országos Bajnoksága, ezen az egyesületek leigazolt versenyzői vehettek részt. A 10-11 éves vagy ennél fiatalabb evezősöknek szintén 500 métert kellett húzniuk, a 12-13 éves korosztálynak 1000 méterrel, a 14 éveseknek pedig 1500 méterrel kellett megbirkózniuk.

A verseny utolsó felvonásaként csapatok mérhették össze tudásukat 500 méteres sprinttávon, ezután a rendezvény zárásaként következett az igazolt versenyzők eredményhirdetése. Az iskolák közötti pontverseny eredményét a Magyar Evezős Szövetség székhelyén a Magyar Sportok Házában hirdetik ki május 14-én.

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában