Mi a véleményük az evezősöknek az evezésről?

2013. március 5. 12:57
A Rowperfect csapata evezős kérdőívet állított össze, melyben a versenyzők sportágukhoz fűződő viszonyát vették górcső alá.

A felmérés résztvevőinek összesen öt kérdésre kellett válaszolni. Az eredmények kiértékelése után sokan szembesülhettünk azzal, hogy az evezéssel kapcsolatos kérdéseinkkel, kétségeinkkel koránt sem vagyunk egyedül, más-más evezős közegből érkező emberek fejében is hasonló dolgok merülnek fel.

Az első kérdés azt firtatta, min változtatnánk az evezős életünkkel kapcsolatban. A válaszadók több mint negyede a választási lehetőségeket kevesli, legyen szó klubról, edzőről, vagy csapattársakról. A második helyen, - talán nem meglepő módon – a technikai képességek csiszolása áll, míg a harmadik leggyakoribb válasz szerint, sokan az evezésre szánható idejüket keveslik, és ezen változtatnának.

A második kérdés arra kérdezett rá, mi a legnagyobb korlátunk az evezésben. A válaszadók többsége a saját elszántságát okolta, második helyen pedig a sérülések, illetve fizikai korlátok állnak. Sokan jelölték még akadálynak a pénz, illetve idő hiányát, ami sajnos a legtöbb amatőr evezős közös keresztje.

A következő kérdésre, miszerint hogy érezzük magunkat, tudván, hogy csak egy dolgon kéne változtatnunk a siker érdekében, de még nem tettük meg, alapvetően kétféle reakció volt jellemző. Természetesen ez sokakat frusztrál, - ők voltak a legtöbben – a többség szintén kisebb-nagyobb mértékben negatívan értékeli ezt a helyzetet. Ugyanakkor a válaszadók 20%-ára inkább ösztönzőleg hatna, ha csak egy dolog változtatásával javulhatna teljesítményük.

A negyediknek azt a kérdést tették fel, mit tanácsolnánk, valakinek, aki ugyanazzal a problémával küzd, mint mi magunk. A válaszok 41%-a kitartásra buzdítaná az illetőt. 32% azt javasolná, hogy magára összpontosítson, míg a harmadik leggyakrabban adott válasz arra figyelmeztetné, hogy mihamarabb javítsa ki a hibát, mielőtt berögzülne.

Az utolsó kérdésben arra voltak kíváncsiak mennyire vagyunk elégedettek az evezéssel általánosságban. Szerencsére a többség örömmel műveli ezt a sportot, és az időről-időre megjelenő hullámvölgyek ellenére is kitart mellette. Egy válaszadót viszont úgy tűnik, nem belső motiváció hajt, elmondása szerint ugyanis utál evezni. Remélhetőleg a dolgok változtatásával ő is megszereti az evezést, vagy rátalál arra a sportra, ami boldoggá teszi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés