Evezős tartalom készítés

2013. február 18. 16:36

Orbán Gergely
Mandiner.evezés
Az evezésnek, mindig is nehéz volt a sportágon kívülieket megszólítania. Az Evezés.Mandiner egy eszköz,amivel változtathatunk ezen!

Az evezésnek, mint sok más réteg sportnak, mindig is nehéz volt a sportágon kívülieket megszólítania. Bizonyítja mindenki számára a klasszikus beszélgetés evezős és nem evezős között:

-          Sportolsz?

-          Igen, evezek?

-          Kajak?

Minden evezős (vagy nem evezős) számára ismert igaz? Az evezős sport egyik örökös kihívása, hogy a médiában szerepeljen. Ezt több féle módon lehet elérni. Az egyik és természetesen a legegyszerűbb a sportág sikereinek kommunikálása. Persze ehhez nagy mennyiségű és jó eredmény kell, ami Magyarországon továbbra is nagyban egyenlő az olimpiai éremmel, de legalább egy világbajnoki címmel.

Más lehetőség, hogy az országos vagy helyi evezős kezdeményezések (versenyek, nyílt napok, rendezvények, iskolalátogatások, stb.)  elérik a helyi és az országos média csatornáit. Ez természetesen megfelelően szervezett eseményeket, megfelelően tálalt sztorikat igényel, amikből szerencsére egyre több van itthon. Jó példa közvetlen környezetemből a Széchenyi emlékverseny/Budapest Kupa, ahol nagyszámban szólítunk meg nem sportágbelieket. Megjelenés a „Nagy sportágválasztón”, amely a budapesti rendezvény mellett már országos franchise-zá válik, ahol megjelenési lehetőséget kapnak az evezős klubok és biztos rengeteg hasonló példa van még.

Azonban minden jó sztorit kommunikálni is kell! Le kell írni a híreket, meg kell osztani azokat, jó formában, jó tartalommal.

A két és fél hónapja próbaüzemmel indult  Mandiner.evezés ennek a fajta gondolkodásnak egy megnyilvánulása. A Mandiner.hu szerkesztői nyitottak voltak egy evezős témájú aloldal nyitására, ahol a hazai és nemzetközi evezős hírek, történetek, videók, blogok mellett vélemények kinyilvánítására is lehetőséget ad az oldal szerkezete. A tartalom már csak az oldal íróin,szerkesztőin és olvasóin múlik. Az oldal felépítése lehetővé teszi az cikkek és vélemények ajánlása mellett, azok like-olását és dislike-olását.

Ily módon egy újabb eszközzel bővült a magyar evezés médiatára, ami nem csak evezősöket, hanem a mandiner.hu napi több ezer látogatóját is eléri és ezzel újabb távlatot nyit számunkra.

A tartalom már csak rajtunk (evezősök) múlik, készítsük is el!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés