Díjazták a szegediek utánpótlás edzőit!

2013. január 23. 16:04
Dani Zsolt és Molnár Dániel a szegediek utánpótlás edzői beszélnek az \"év utánpótlásedzője\" díjról, ami szerintük elsősorban a gyerekek érdeme

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE evezős szakosztályának két szakembere, Dani Zsolt és Molnár Dániel foglalkozik a 15 és 18 évesekkel, akik 2012-ben figyelemre méltó eredményeket értek el a hazai és nemzetközi vizeken is. Ezt észrevették a magyar szövetségben, és a két trénert közösen díjazták Az év utánpótlásedzője díjjal.

– Bő két éve, 2010 őszén kezdtem el foglalkozni ezzel a csoporttal. A legjobbak közül a többségnek az első vízre szállásánál is jelen voltam. 2011-ben az ország második legerősebb csapata voltunk, tavaly pedig nyertünk. A címével ellentétben a gyerekek dicsősége ez a díj, ezért is áll a kupa az egyesület főépületében, a nagy vitrinben. A végső pontszámításba a 2012-es országos bajnokság, az olimpiai reménységek versenye, az ifjúsági Eb és a vb számított bele: harmincegy versenyzővel álltunk rajthoz, közülük harmincan pontszerzők voltak. A legeredményesebb az orv-t is megjárt négy serdülő lány, Krajczár Lilla, Márta Boglárka, Adonyi Sarolta és Papp Dorottya volt az ezüst- és bronzérmeikkel, valamint az ifi Eb-n ötödik helyet elért Kovács Zsófia és Bük Viktória – sorolta Dani.

A nagy kérdés, miért szerepel két név a kupán.
– Mivel tavaly ősszel Varga Tamás és Hirling Zsolt felkért, hogy irányítsam a felkészülésüket az olimpiai kvalifikáción, majd Londonban, így előre látható volt, hogy komoly segítségre lesz szükségem a szegedi csapat felkészítésénél. Korábbi versenyzőmben, Molnár Daniban találtam meg a legalkalmasabb személyt e feladatra, amit az eredmények is igazolnak. Jól sikerült a találkozása az edzői munkával, így ősz óta már ő irányíthatja a 15 év alattiak felkészülését – tette hozzá Dani Zsolt.

– Örültem és meglepődtem, de már korábban is volt arra példa, hogy akár versenyzőként is segítettem. Angliából hazatérve éppen jókor jött ez a felkérés, a gyerekek energiája pedig rendkívül sokat adott. Folyamatosan kapcsolatban voltunk Zsolttal, néha szemináriumot tartottunk egymásnak, és igyekeztem az Angliában megtapasztaltakat is belevinni a munkába. Nem vagyok olyan szigorú, mint az amúgy sem kőkemény Dani Zsolt, és más oldalról is közelítettem meg a dolgot. A hat lány mellett én megemlíteném Bicskei Dániel, Juhász Dániel, Tóth Bence és Baka Bonifác munkáját is – nyilatkozta a fiatal Molnár Dániel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában