Galambos Péter nyerte a III. Ergatlon bajnokságot

2013. január 22. 21:46
A váci színeket képviselő Galambos Péter harmadszor is megnyerte a III. Ergotlon Bajnokságot, melyet január 20-án, Tiszaújvárosban rendeztek meg

A váci színeket képviselő Galambos Péter harmadszor is megnyerte a III. Ergotlon Bajnokságot, melyet január 20-án, Tiszaújvárosban rendezett meg a TVK-Mali Triatlon Klub.

A téli alapozási időszakban múlt vasárnap már harmadik éve nyílt lehetőség egy, a monotóniát megtörő felmérési, versenyzési lehetőségre, melyen a triatlonosok és evezősök mellett, kajak-kenusok is részt vettek. Nagy Alpár főszervező és csapata az ország minden részéből érkezett sportolókat fogadhatott az eseményenek otthont adó Tiszaújvárosi Sportcentrum edzőcsarnokában. Az újonc, gyermek és serdülő korosztály képviselőire 800 méter futás, 4 km kerékpáros „görgőzés” és 500 méter ergométerezés várt, míg az ifjúságiak, juniorok, felnőttek és szeniorok penzuma 2,1 km, 8 km, 1500 méter volt.

Az első futamokban a fiatalok mérték össze tudásukat, nem sokkal dél előtt pedig az elit kategória résztvevői csatáztak. A férfiak futamában idén is az evezősök vitték a prímet. A eddigi két alkalommal diadalmaskodó evezős, Galambos Péter, aki felnőtt világbajnoki ezüst- és bronzérmei mellé tavaly főiskolai-egyetemi világbajnoki címet is kiérdemelt, ezúttal is meggyőzően utasította vissza az egyre kisebb különbséggel őt üldöző vetélytársait.

A hölgyek versengésében a szintén váci színekben versenyző evezős, Szabó Katalin több, mint egy perces előnnyel végzett az élen, megelőzve a házigazdák két tehetséges sportolóját, Vizi Viktóriát és Szabolcsi Fruzsinát.

A támogatók lehetővé tették, hogy az abszolút 1-3. helyezetteken kívül még két kategóriában is pénzdíjat kapjanak a legjobbak. Ezen kívül gazdára találtak tárgyjutalmak, illetve emblémázott pólók is.

Az intenzív országos hóesés miatt néhány versenyző ugyan lemondta az indulást, de még így is közel száz tagú volt a mezőny – összegzett Nagy Alpár. - Nagyon jót tett az összképnek, hogy idén először „beköltözhettünk” az edzőcsarnokba, ahol a TVK-Mali TK eszközparkjának köszönhetően sikerült igényes versenyzői és szurkolói területet kialakítani. Ez utóbbit kihasználva, mintegy 200 érdeklődő követhette figyelemmel élőben, a helyszíni kivetítőn a verseny alakulását. A hóesés kissé megnehezítette a futók dolgát, de szerencsére ezzel sem volt gond. A Concept2 Kft. jóvoltából ezúttal tíz ergométert állíthattunk fel, melyhez a mindenben a segítségünkre levő TVK-Mali TK 10 kerékpárját és görgőjét „rendelhettünk” hozzá. Most is jó volt látni, hogy milyen nagy az összefogás és összetartás a klubunkban, büszke vagyok rá, hogy egy ilyen remek csapathoz tartozhatok! Természetesen a világkupa szervezői is kivették részüket a munkából és megmutatták, hogy nem csak nyáron, hanem hóban, fagyban is nagy teljesítményre képesek! Ezúton köszönjük a támogatást az EvoChip Hungary időmérőinek is, akik új távlatot nyitottak meg előttünk! A visszajelzések alapján minden sportág képviselői jól érezték magukat, így bizakodva tekinthetünk a 2014-es IV. Ergotlon Bajnokság elé!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában