Még mindig hallgat a HVG a Magyar Péter-féle teljes rendőrségi jegyzőkönyvről

2024. május 02. 13:01

A laptól nemrég távozott Dezső András ugyanakkor megerősítette a Mandiner által ismertetett jegyzőkönyv hitelességét.

2024. május 02. 13:01

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Kedden számoltunk be arról, hogy valamennyi nagyobb médium, köztük ellenzéki lapok is hírt adtak róla, hogy a Mandiner megszerezte, illetve közölte azt a rendőrségi jegyzőkönyvet, ami még 2020 decemberében készült Magyar Péter agresszív fellépéséről, a családját, a feleségét és az intézkedő rendőröket akadályozó magatartásáról.

A 444, a Népszava, az Index, a Telex vagy éppen a 24.hu mellett azóta a 168.hu, a nyugat.hu és az atv.hu is részletesen ismertette cikkünk nyomán a dokumentumot, amelynek részleteit először a HVG adta közre.

Azonban meglepő mód utóbbi lap azóta sem foglalkozott a fejleményekkel.

Ellenben foglalkoztak az egykori diplomata azon kijelentésével, hogyha formációja, a Tisza Párt elindul a fővárosban, „akkor sem a Fidesz, sem a DK nem tud többséget szerezni” nélkülük. Valamint cikkeztek a Medián legfrissebb méréséről is.

Ezt is ajánljuk a témában

A HVG-s Dezső András is „propagandista” lett, azóta pedig távozott is a laptól

Ismeretes a HVG internetes oldala, illetve Dezső András újságíró szerezte meg korábban az említett jegyzőkönyvet, ami alapot adhatott Magyar Péter azon háborgására, hogy őt majd a „fideszes propaganda” nőverőként akarja bemutatni. A lap hosszas oknyomozás után dolgozta csak fel a birtokába került dokumentumot. A reakció sem maradt el.

Magyar Péter lepropagndistázta Dezsőt, szimpatizánsai pedig beleálltak a médiumba.

Emlékezetes továbbá, hogy meg nem erősített információk szerint a történtek nyomán akkora lett a feszültség a szerkesztőségben, hogy nemrég Dezső András és több más, fontos beosztású munkatárs is bejelentette távozását.

Ezt is ajánljuk a témában

Ráadásul a lapunk által egészében ismertetett teljes jegyzőkönyv nyomán kiderült: 

a HVG korábban csak egy letompított változatot közölt a dokumentum alapján

 arról, hogyan emlékezett az eljáró rendőr a történtekre, hiszen jóval súlyosabb állítások is vannak a szövegben. Például ők csak  „heves viselkedésről”, „veszekedésről” írtak, ami közelebb áll a Magyar Péter által a nyilvánosságban kommunikált verzióhoz.

Miközben a jelentést rögzítő rendőr hangsúlyosan kiemelte, hogy 

a lakásból folyamatos kiabálást, koppanást, csattanásokat lehetett hallani, ráadásul fokozódó mértékben”. 

A rendőr hivatalosan rögzítette azt is, hogy Varga Judit kiáltását is lehetett hallani: „Engedj el!” A teljes jegyzőkönyv ismeretében érthető Magyar Péter pánikreakciója is, amikor megpróbálta letiltani a cikket.

Ezt is ajánljuk a témában

Így reagált Magyar Péter a teljes jegyzőkönyv közlésére

Cikkünk megjelenése nyomán a Tisza Párt alelnöke a következőket írta: „Igen, ez még mindig az a hamisított jegyzőkönyv, aminek a 90 %-ka hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki. De hát ez a propagandistáknál és bűnözőknél mit se számít, ugye Szalai Zoli? Mondjuk az igaz, hogy ő megütött és én őt soha. És az js, hogy a rendőr bűncselekményt követett el, amikor nem engedett a gyerekeimhez.”

Dezső ugyanakkor megerősítette a lapunk által ismertetett jegyzőkönyv hitelességét.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. május 02. 17:22
HVG-nek nincs dolga vele. (csak neke van olyan dolgod velük, miről csak képzelegsz)
2024. május 02. 15:29 Szerkesztve
"Még mindig hallgat a HVG a Magyar Péter-féle teljes rendőrségi jegyzőkönyvről" Naná hogy hallgat, ha már egyszer Dezsőéknek is emiatt kellett távozniuk. De ne a HVG-re várjatok, csezdmeg. Nincs meg a megfelelő kontakt a rendőrséghez, hogy ők nyilatkozzanak? A HVG ezt írta március 18-án: "Letiltotta a kollégánkkal folytatott beszélgetése idézését, majd a szóban forgó történetet a Facebookon a saját olvasatában közölte Magyar Péter. Varga Judit volt férjével a HVG birtokába került rendőri jelentésről beszéltünk, amely egy heves veszekedés körülményeit foglalta össze. Ennek ugyanis a miniszter védelmét ellátó rendőr is tanúja volt. Magyar Péter rendőrségi vizsgálatot követelt az ügyben, egyben felszólította a hatóságokat, hogy kollégánkat tanúként hallgassák meg. Hétfő délután a rendőrség belső vizsgálatot rendelt el. " Nos, akkor legfőbb ideje utána járni, hol tart a feljelentés, a belső vizsgálat stb. Hol? A rendőrségen és nem a HVG-nél...
zsolti123
2024. május 02. 14:54
Dezső András honnan kapta a szigorúan titkos jelentést? Mondjuk hasznos volt, MP-t jól jellemzi
Skywalker_bp
2024. május 02. 14:07
Sivalkodás Mandiner módra. Név nélküli hiszti. Nahát, a HVG nem hozza le. Mondok akkor valamit hullámos papikák 🦜🦜🦜 a köztéve 12 hete nem tudott alkalmat találni arra, hogy interjúra hívja Magyar Pétert. 🤣🤣🤣💪🏻💪🏻💪🏻✌️✌️✌️🇭🇺🇭🇺🇭🇺
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!