Itt a Mi Hazánk reakciója a hídpénzbotrányra

2024. április 19. 10:17

Grundtner András, a Mi Hazánk Mozgalom főpolgármester-jelöltje állítja, nem lepte meg őket a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentésének tartalma. A hídpénzbotrány nyomán továbbra is egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazzák.

2024. április 19. 10:17
Karácsony Gergely; hídpénzbotrány

Mint arról a Mandiner.hu beszámolt, múlt hét pénteken a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) is közzétette a részjelentését és sokatmondó pénzmozgásokat tárt fel a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. és Vig Mór cége között.

A dokumentum cáfolja zúzza Karácsony Gergelyék védekezését,

a főváros balliberális vezetése ugyanis eddig azzal érvelt, hogy a renoválás és a kétes pénzmozgások között nincs időbeli egybeesés.

Ezt is ajánljuk a témában

Mi Hazánk: A baloldal a Demszky-korszakban bevett gyakorlatot folytatja a közpénz eltulajdonítása során

Portálunk kérdéseket tett fel a vizsgálati eredmények tükrében Toroczkai László mozgalmának, lapunknak Grundtner András, a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje reagált. Mint írta, nem lepte meg a Kehi-jelentés tartalma.

„A baloldal ugyanis a már a Demszky-korszakban bevett gyakorlatot folytatja a közpénz eltulajdonítása során: amíg a döntéshozók az előre kiválasztott és egymással kartellező generálkivitelezőkkel állapodnak meg a túlárazás és visszaosztás részleteiről, addig a tápláléklánc legalján közönséges bűnözők segítségével nyúlják le a befizetendő közterheket” – fogalmazott a politikus.

Hozzátette, „az utóbbi, milliárdos nagyságrendű összegeket – sajátos fondorlattal – készpénzben vetetik fel a strómanokkal, arra számítva, hogy a pénz útja így nyomonkövethetetlenné válik”.

Grundtner András arra is rámutatott, hogy a különösen jelentős összegű közpénzre elkövetett költségvetési csalás gyanújára tekintettel a Mi Hazánk Mozgalom már akkor szorgalmazta az ügyben a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, amikor először látott napvilágot, hogy a bűnügy szálai a Városházához vezetnek.

Ezt az indítványunkat az újabb vizsgálati eredmény tükrében nyomatékosan fenntartjuk.”

Ezt is ajánljuk a témában

Portálunk április 19-én, pénteken arról írt, hallgat az A-Híd Zrt. és az Árgus-Security Vagyonvédelmi Kft. is a Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő által tett feljelentés kapcsán. Holott lenne miről beszélni, véli munkatársunk, mindkét cég az Apáthy-család érdekeltségébe tartozik, s egy informátor szerint az Árgusnál kötött ki az a 1,5 milliárd forint, amelyet az A-Híd utalt át a számlagyáras ügyvéd, Vig Mór vállalkozásának. A pénzmozgás már csak azért is fontos, mert az összegek végül a budapesti Városházán köthettek ki.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­g­ö­­­s­­­ ­l­­­á­­n­­­y­o­­k­­ ­­v­­á­­r­­n­­­a­k­ ­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Lajoss
2024. április 19. 16:18
Migatyánk…ugyammá…
pollip
2024. április 19. 13:41
Olyan szocialista hangulata van ennek a képnek. Lehet, hogy tudatos?
Perczel Éva
2024. április 19. 12:28
Az oltásellenes MiHaMo is mutat még életjelet? Remek! Ezek szerint a választások ellen nincsenek beoltva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!