Ezért életveszélyes, ha hirtelen feltorlódik a kocsisor az autópályákon (videó)

2024. április 16. 12:12

Eseménydús videót közölt a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. április 16. 12:12
null

Nyitókép: Képernyőkép

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. osztotta meg azt a videót, amelyben az M1-es autópályán történt veszélyes manőverek láthatók – írja a 24.hu

A videó elején egy fehér furgon takarásában lévő személyautó a sárga kamion felé rántja a kormányt, centiken múlt a baleset. Másodpercekkel később egy fekete autóban ülő sofőrtől láthatunk hasonlóan veszélyes manővert. Az autó vezetője valószínűleg nem nézett tükörbe sávváltás előtt. 

A következő eset a követési távolság és figyelem hiányának szép példája az MKIF szerint: „Egy sötét színű személyautó érkezik a belső sávban, mögötte egy terepjáró. Megáll a pálya, fékezni kell, de a terepjáró sofőrje nem kezd időben fékezni és belemegy az előtte lévő autóba. Emiatt a mögöttük érkezők is a fékbe taposnak és máris 6 autó koccan a belső sávban.

MKIF a posztban felhívja a figyelmet a körülményeknek megfelelő sebesség megválasztására. 

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­­ö­­g­­­ö­s­ ­l­­­á­­n­­­y­­­o­k­ ­­v­­á­­r­­­n­a­­k­­­ ­­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
egy genetikusanalattvaló
2024. április 16. 14:24
Ez legalább egy tanulságos videó. A lényeget mutatja, a vészhelyzet kialakulását és végül balesetet okozó hibás közlekedési magatartásra hívja fel a figyelmet. Ezzel szemben az idióta Budapesti Autósok által, felspannoló zenéjükkel bevezetett, másodpercek vannak felturbózva hosszú, időrabló, hergelő trolletetéssé. Azokat már meg sem nézem.
Dictator
2024. április 16. 12:38
A nem megfelelő féktáv, a nem megfelelő sebesség vagyis a nem megfelelő sofőr nem csak az autópályákon veszélyes.
Horst_Tappert
2024. április 16. 12:16 Szerkesztve
Ideje lenne, hogy a jobbra tarts szabályt vasszigorral verje bele a rendőrség az autópályát használók fejébe. Itt is dugig van a belső sáv, ahogyan a három sávoson is a középsőben megy mindenki, mert "a szélső a teherautóké". Komolyan, akár jogsit is bevonatnám egy időre azoktól, akik nem képesek jobbra tartani és utazásra használják a belső(bb) sávokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!