Terrorveszély: nagy döntést hozott Franciaország a párizsi olimpiáról

2024. március 06. 14:50

Komoly bejelentést tett Gérald Darmanin francia belügyminiszter.

2024. március 06. 14:50

Nyitókép: EMMANUEL DUNAND / AFP

***

A párizsi nyári olimpia július 26-i megnyitójára 326 ezer nézőt várnak, ebből 222 ezren ingyen tekinthetik meg a műsort – jelentette be kedden Gérald Darmanin francia belügyminiszter.

Az ünnepségen a tervek szerint 180 hajó szállítja majd a delegációkat a Szajna mintegy hat kilométeres szakaszán az Austerlitz-hídtól az Eiffel-toronyig. A flottából 94 viszi majd a sportolókat, 86 jármű pedig a biztonsági és műszaki csapatok számára lesz fenntartva.

A szervezők korábban nem tartották kizártnak, hogy a szokatlan helyszín miatt akár 5-600 ezren is nyomon követhetik a Szajna rakpartjain a megnyitót.

A Politico szerdán arról írt, hogy egy iszlamista terrortámadás miatt aggódnak Franciaországban. Az alsó rakparton alakítják ki azokat a helyeket, amelyekért fizetni kell majd közel 100 ezer nézőnek.

A turistáknak biztonsági okok miatt nem engedélyezik a szabad belépést.

A játékok idején naponta átlagosan 30 ezer rendfenntartó ügyel majd a biztonságra, a megnyitón pedig 45 ezer.

***

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI / Politico)

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­­ö­­g­ö­­­s­­ ­­­l­­­á­n­y­o­­­k­­­ ­­v­á­­­r­­n­a­­k­­­ ­­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
KBA98
2024. március 07. 17:20
Mennyire tiszta a Szajna, ki garantálja a versenyzők testi épségét, ki vigyáz rájuk? Ha bármely magyar versenyzőnek csak egy haja szála is meggörbül, akkor a momentum meneküljön el nagyon gyorsan, mert nem fogják megúszni!
Epiphone
2024. március 07. 07:32
Megkaptak rendezzek aggodjanak......
kőbaltás
2024. március 07. 05:57
Ha lenne tartásunk,ami már sajnos nincs,nem vennénk rész ezen az olimpián. Ezt ugyanis tőlünk lopták el egy Fekete Győr nevű féreg segítségével,jó pénzért. A tisztesség becsület valamikor a Magyar Nép egyik legfőbb erénye volt. Egy biztos Párizsban senki nem lesz biztonságban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!