Húsvéti ajándék: ízelítőt kapunk a nyárból a hosszú hétvégén

2024. március 29. 07:43

Érdemes szabadtéri programot szervezni húsvétkor.

2024. március 29. 07:43

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Jó hírekkel szolgálnak a meteorológusok azoknak, akik szabadtéri programot vagy kirándulást terveznek az ünnepi hétvégére. 

A hőmérő higanyszála a legtöbb helyen jócskán 20 Celsius fok fölé kúszhat.

A Köpönyeg előrejelzése szerint nagypénteken a hajnali esők után napközben már többórás napsütésre számíthatunk gomoly-és fátyolfelhőkkel, de csapadék nélkül. A délnyugati szél erős lesz. 

20-21 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton csak fátyolfelhők zavarják a ragyogó napsütést, esőre nem kell számítani, de a délnyugati szél erős marad. Tovább melegszik az idő, délután már 21-26 fok ígérkezik.

Húsvétvasárnap ugyancsak sok napsütésre számíthatunk, majd délután megnövekszik a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. 

24 fok körüli kora nyárias időnk lesz.

Az ünnep hétfőjén pedig kora estig marad a napos, fátyolfelhős időjárás, csapadék nélkül. 

Majd északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására egyre többfelé ered el az eső. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél fokozódhat viharossá. 25 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk – írta a lap.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. március 29. 08:53
A görögök kaptak mellé nagypénteki földrengést is.
Patika
2024. március 29. 08:40
Nyáron meg a vaskohászati olvasztár szakmából? (a parlamenti óvóhelyre behúódó túlélők kapnak mellé doktorit is?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!