Elő az esernyőkkel – ilyen időnk lesz a hétvégén

2024. február 16. 21:31

Kisebb lehűlés várható az országban.

2024. február 16. 21:31

A Kárpát-medencébe szombaton északnyugat felől gyengülőben, feloszlóban lévő hidegfront érkezik kisebb esővel, de jelentős lehűlésre nem kell számítani.

Reggelig többnyire derült időre van kilátás, hajnalra helyenként rétegfelhőzet és ködfoltok képződhetnek, főként az Alpokalján, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön.

Szombaton eleinte fátyolfelhős, napos idő várható, de napközben északnyugat felől hidegfronti felhőzet érkezik, fokozatosan beborul az ég. Elszórtan gyenge, szemerkélő eső várható a délutáni, esti órákban.

Az északnyugati szél helyenként a Dunántúlon megélénkül, de másutt, illetve éjszaka nyugaton is gyenge, mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 11 és 16 fok között várható.

(MTI)

Fotó: Pixabay

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. február 16. 22:18
Nagyon meleg van már megint. Nem lesz ennek jó vége...
Ugandai Bubu
2024. február 16. 22:17
1 mm eső se fog esni kb. na ennyire kellenek majd az esernyők...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!