Vona Gábor visszatérhet a nagypolitikába

2023. augusztus 24. 19:31

A Magyar Nemzet információi szerint erre a „nagy dobásra” készülhet a Jobbik egykori elnöke.

2023. augusztus 24. 19:31

A Magyar Nemzet csütörtöki cikke szerint Vona Gábor visszatérhet a nagypolitikába. Mint ismert, Jobbik egykori elnökéről a napokban derült ki, hogy távozik az ATV Öt című műsorából. Ezt követően a Media1 hétfőn bennfentes forrásokra hivatkozva arról adott hírt, hogy Vona „valami nagy dobásra készül”, ezért jelezte a csatorna részére, hogy a jövőben nem kíván a műsorban szerepelni.

„Mondandóm és politikai ambícióm is van még”

A Magyar Nemzet szerint az egykori pártelnök szándékait jelezheti, hogy idén január 10-én, bejegyezte a bíróságon a II. Reformkor Egyesületet, amelynek

 

vélhetően az a célja, hogy szervezeti keretet adjon a politikai szerepvállalásnak. 

 

Sőt, Vona Gábor maga is beszélt a közelmúltban a lehetséges visszatéréséről a nagypolitikába. Július 8-án írta meg az Index, hogy egy YouTube-podcastban fejtette ki álláspontját a kérdésről.

Ezt is ajánljuk a témában

„Mondandóm és politikai ambícióm is van még. Ám ahhoz, hogy visszatérjek a politikába, minden mondatomnak a helyén kell lennie a végén kérdőjelek nélkül, továbbá azt kell éreznem, hogy amit a politikában tudok tenni, hasznosabb, mint amit egy civil alapítványon keresztül. Ha ezek nincsenek meg, ha úgy érzem, hogy a politika nem ad többet, és nem tudok hatékonyabban dolgozni benne, mint civilként, akkor nincs értelme” – fogalmazott a volt Jobbik-elnök, aki egy nagyszabású rendezvényt is szervez a II. Reformkor Alapítvánnyal szeptemberben a Kőbányai Művelődési Házban.

A lap úgy látja: a televíziós műsorból való távozás, az új egyesület létrehozása, valamint a lehetséges politikai szerepvállalásáról szóló nyilatkozat és a szeptemberi nagy rendezvény szervezése egyaránt azt erősíti, hogy Vona Gábor ismét politikai szereplőként léphet színre.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. augusztus 25. 21:02
Te nyomorult, tönkrevágtad a pártod és lenne pofád új embereket hülyíteni.
KBA98
2023. augusztus 25. 17:07
NEM!
gekk
2023. augusztus 25. 13:10
lemez gekk 2023. augusztus 24. 21:12 Igen mi visszalopjuk amit a húgyos ellopott.Nagy kúlömbség mi erre is szavazunk. Szóval loptok. Meg sem lepődöm. Fideszkdnp, a mocskos tolvajok gyűjtőhelye.
Bider-Mayer
2023. augusztus 25. 08:32
Nagy hiányt pótol. Magyarországon kevés még a soroshoz oldalhoz csapódó politikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!