Hiába akadékoskodik Brüsszel, Magyarországon fennmarad a rezsicsökkentés

2023. május 27. 11:23

„A rezsicsökkentés megszüntetésére az Európai Bizottság nem tehet javaslatot, ilyen joga nincsen, és Magyarország továbbra is meg fogja őrizni a rezsicsökkentés vívmányait” – fogalmazott Gulyás Gergely.

2023. május 27. 11:23
null

A kormány intézkedései nyomán Budapestet folyamatosan a legalacsonyabb rezsiköltségű európai uniós városai közé sorolják a különböző statisztikák. Bár az Európai Bizottság már ajánlást is kiadott hazánknak a családok helyzetén sokat könnyítő – ám a költségvetést megterhelő – intézkedés visszavonására – olvasható a VG elemzésében.

„Nagy segítség a kormány részéről, hogy a családok mellett áll. A rezsicsökkentés kiszámíthatóságot és biztonságérzetet ad, ami kiemelten a sokgyermekes, de valójában minden háztartás számára sokat jelent” – hangsúlyozta a lap kérdésére Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.

„A rezsicsökkentés megszüntetésére az Európai Bizottság nem tehet javaslatot, ilyen joga nincsen, és

– jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A tárcavezető az Európai Bizottság szerdán megjelent országspecifikus ajánlásaira reagált. „Hiába szólítanak fel az ajánlásban, hogy 2023 végére hazánk szüntesse meg a hatályban lévő energiatámogatási intézkedéseket, Magyarország a költségvetési hiányt anélkül képes csökkenteni, hogy elfogadja az Európai Bizottság tanácsát” – nyomatékosította a miniszter.

***

Nyitókép: AFP/Anadolu Agency

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2023. május 28. 11:43
fondorlatoslajosné, a Fuggerék szarosgyurijának a valagszőrét tísztogató undormány 3,14-csa!
zolizolizoltan
2023. május 27. 13:20
A hágai piaci gázár már féléve egyharmadára csökkent, nem lehet hivatkozni arra, hogy az orosz szerződési ár három hónap késéssel követi a hágai árat. Miért kell hatalmas büntető felárat fizetnie a lakosságnak a gázért, "rezsicsökkentés" címén.
EX - Terminátor
2023. május 27. 12:56
Halálvágyatok van ti férgek? Akkor próbálkozzatok csak. MERÉSZELJÉTEK CSAK FELEMLEGETNI.
Zolotarjov
2023. május 27. 12:39
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!