Nem éri meg száguldani: újabb traffipaxok jelennek meg Budapest utcáin

2023. február 22. 12:17

Két sebességmérő eszközt a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet a Weiss Manfréd útra, egyet pedig a 6-os számú főútra telepítenek majd.

2023. február 22. 12:17
null

Balogh Ádám, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője az InfoRádiónak elmondta, az idén kilenc közúti balesetben tíz ember vesztette az életét, ami kifejezetten magasnak mondható a fővárosi statisztikában. Karácsony Gergely a héten találkozott Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitánnyal azért, hogy csökkentsék a halálos balesetek számát. 

Balogh szerint a balesetek megelőzésére tett fellépés első lépéseként a Budapesti Rendőr-főkapitányság, ennek értelmében négy traffibox kihelyezését kezdeményeztek, amit a főpolgármester támogatott. Mint kiderült, két fix sebességmérő készüléket terveznek a repülőtér vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra.

– közölte Balogh Ádám. 

Nyitókép: Sóti Tamás/MTI 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. február 23. 21:33
Eddig nem sikerült olyan traffipax felvételt csinálni, amelyiken a baleset is rajta lett volna. Úgy egyben. Olyan persze volt, hogy a mögötte haladó videóval felvette, ahogy nekirongyolt a fenyőfának. De nem traffipaxxal.
masikhozzaszolo
2023. február 23. 21:26
/baleseti kockázatit/ Csak kérdezem: ezek azok a helyek, ahol a balesetek történtek? Mert ha nem, akkor az ezeken a helyeken történt esetleges nagyobb sebességek akkor nem okoztak balesetet. És itt meggyökken a sebesség és baleset összefüggése. Van olyan hely, időszak, ahol nem okoz balesetet az esetleges nagyobb sebesség, és van olyan hely, időszak, ahol az előírt sebesség betartása mellett is bekövetkezett baleset. És az is lehet, hogy nagy sebességgel haladt valaki, mégsem a nagy sebesség volt baleset oka.
Tara Verde
2023. február 22. 18:33
Aha. A ferihegyi gyorsforgalmi útra tervezett traffipax minden kétséget kizáróan csökkenteni fogja a balesetek számát a Körúton. De majd kimutatják, hogy javult a helyzet, mert ezután egy darab gyalogosgázolás sem lesz a gyorsforgalmi úton. Igaz, mint eddig, ezután se nagyon jár majd arrafelé gyalogos.
kaffogó hebrencs
2023. február 22. 14:12
Tehát ismét a tisztességes autósokra utaznak, miközben a késes huligánok szabadon gyilkolászhatnak. Liberális város.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!