Kiss László élő adásban hívta fel Hosszú Katinkát

2016. február 12. 15:26

Hosszú Katinka nem vesz részt a győri országos bajnokságon. A döntése csökkenti a női váltó olimpiai kvalifikációjának esélyét. Kiss László szövetségi kapitány az ATV Egyen Beszéd című műsorában próbálta felhívni az úszónőt, hogy rendezhessék a problémákat.

2016. február 12. 15:26

Hosszú Katinka nem vesz részt a győri országos bajnokságon áprilisban – jelentette be a Magyar Olimpiai Bizottságon keresztül az úszónő.

Kiss László, az úszószövetség kapitánya az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta: az országos bajokságon szükség van Hosszú Katinkára, hogy a női váltó már most megúszhassa az olimpiai szintet. Az Európa-bajnokságon még lesz lehetőség a kvóta megszerzésére, de „két lehetőség, több mint egy” – fogalmazott.

A kapitány szerint az úszónő teljesen elkülönül az úszósporttól, csak az olimpiai bizottság vezetőinek veszi fel a telefont. Ő maga az ominózus sajtótájékoztató óta nem beszélt Katinkával.

A jelenlegi helyzet nem presztízs kérdés

Hozzátette: egy kapitány nem időpontot kér, hanem időpontot ad, de a mostani helyzet nem presztízs kérdés, így mindent megtesz, hogy megoldódjanak a problémák.

„remény hal meg utoljára” – szögezte le Kiss László, majd élő adásban próbálta felhívni az úszónőt, aki viszont nem vette fel a telefont. 

 

Összesen 393 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hamusamu
2016. február 18. 16:47
Addig is, amíg visszadrótozza mindenki next(hm!) sportsikerei miatt leesett állát: http://index.hu/sport/uszas/2016/02/15/hosszu_katinka_vizes_vb_reklamfilm_kecskemet/ Még jó, hogy csak Katinka pénzéhes, és mindenki más önzetlen.
bajai
2016. február 14. 21:04
Már nagyon gyenge a titkod:) A VB ezüstérmes atléták tábora nagyon szűk. 1991. Tokió Bagyula István Rúdugrás 590 cm 1999. Sevilla Németh Zsolt Kalapácsvetés 79.05 m 2003. Párizs Annus Adrián Kalapácsvetés 80.36 m Fazekas Róbert Diszkoszvetés 69.01 m 2013. Moszkva Pars Krisztián Kalapácsvetés 80.30 m Csak úgy emlékeztem, mintha valaki azt mondta volna, hogy magasugró voltál.
zőldsas
2016. február 14. 14:07
Egerszegi két olimpia felkészülés 5 arany! Hosszú 3 olimpia felkészülés /eddig/ 1 negyedik hely. Minden más csak púder.
Pandaka pygmaea
2016. február 13. 18:21
"A Magyar Olimpiai Bizottság, valamint Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup közötti egyeztetésen derült ki, a világbajnok nem áll rajthoz az országos bajnokságon, mert nem szeretné megszakítani amerikai edzőtáborozását. De a májusi Európa-bajnokságon a válogatott rendelkezésére áll váltóban is. (...) Shane Tusup tudja a legjobban, hogy ezt tanítványa az Egyesült Államokban nem tehetné meg, mert ott az olimpiai évében a nemzeti bajnokság az egyetlen válogató a nyári játékokra, amelynek első két helyezettje indulhat csak Rióban. Hosszú Katinka a bajnokságon nem indul, viszont részt vesz a hét végén az Úszás ünnepe elnevezésű rendezvényen, Kecskeméten, ahol a 24 órás váltóversenyen vízbe is csobban. No, nem ingyen, információnk szerint kétmillió forintért. A magyar sportvezetés tehetetlenül nézi, sőt egy része segít is abban, hogy az egyik legsikeresebb magyar sportágban, az úszásban a Hosszú-ügy elterelje a figyelmet az olimpiai felkészülésről. Világbajnokunk edző-férje, Shane Tusup forgatókönyve alapján zajló hidegháború rávilágított arra, hogy mennyire nincs rend a magyar sportban. A vezetők az olimpiai érem reményében eltűrik, hogy Hosszú az alapvető játékszabályokat se tartsa be. Tusupék úgy gondolják, a havi több millió forintos állami támogatás jár nekik a felkészüléshez, viszont ezért például nem kötelességük a magyar úszósportot népszerűsíteni. Képzeljék, Lionel Messi hány percig lehetne úgy argentin válogatott, ha nem hajlandó szóba állni a szövetségi kapitánnyal. Nincs olyan fényes olimpiai érem, amely megérné eltűrni az anarchiát." http://magyarhirlap.hu/cikk/47456/Penzert_uszik_a_Vaslady_Kecskemeten
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!