Együtt‒PM: A Pető Intézet államosítása nem megoldás

2013. október 11. 14:58

Az Együtt‒PM szerint a Nemzetközi Pető Intézet tervbe vett államosítása semmilyen problémát nem fog megoldani – jelentette ki pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Tímea. A választási szövetség azt javasolja, hogy az intézmény térjen vissza az alapítványi formához.

2013. október 11. 14:58

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy Maruzsa Zoltán felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár egy müncheni világkongresszuson azt mondta, közvetlen állami fenntartásba kerülne a budapesti Pető Intézet.

A független képviselő erről azt mondta, hogy az intézet állami felügyelet alá vonásával a kormány „folytatja azt a kommunista tempót, amit már a magánnyugdíjpénztárak lenyúlásával és az E.ON és egyéb cégek államosításával elkezdett”. Szerinte a bejelentéssel a kormány egyértelműen bizonyítja, igaz, amit az Együtt‒PM hónapok óta állít a Pető Intézet problémáiról, és a döntéssel a kabinet azt is elismerte, hogy nem volt értelme megszüntetni a Pető Közalapítványt és létrehozni helyette egy kft.-t.

Szabó Tímea hangsúlyozta, nem látják, hogy milyen pozitív változást jelent, ha a speciális fejlesztő pedagógusok, vagyis a konduktorok köztisztviselői státuszba kerülnek. Jelezte azt is, hogy egy állami cég nem juthat hozzá olyan pályázati lehetőségekhez, amelyekből az intézmény eddig a bevételeinek jó részét szerezte.

Az Együtt‒PM azt javasolja, hogy a Pető Intézet alapítványi formában működjön – jelentette ki. Hozzátette, piacosítani kell bizonyos képzéseket és le kell védetni az úgynevezett Pető-módszert, mert ezzel pluszforrásokat lehet biztosítani az intézmény számára.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalámis hegedű
2013. október 11. 22:22
Hollandia - Magyarország 8 : 1 kellenek a stadionok! Még, még, még, ennyi nem elég!
ottapont
2013. október 11. 21:19
Ha alapítvány akkor alapítványi pénzekből működik. Tessék ezeket megszerezni és nem lesz semmi gond.
kuwiq
2013. október 11. 18:27
Azért ez már elképesztő. A Pető Intézet gyakorlatilag csődben van. Az állami átvétel garantálná a folyamatos máködést, míg önmagában az itnézet nem életképes, ahogy bebizonyosodott. Mit kéne tenni az államnak, hagyni bedőlni? Vagy évről évre nyakatekert pályázatokat kiírni, amelyeken csak a Pető Intézet nyerhetne? Az állam ezzel a lépéssel elismeri a Pető Intézet fontosságát, hogy elkötelezett a fenntartása mellett. Mégis mi kéne még ezen kívül????
Fahrenheit 451
2013. október 11. 15:23
"A Pető Intézet államosítása nem megoldás" ...ahogy a fidesz egész szemét pártállamépítése sem az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!