Szabó Tímea: Meg kell menteni a Pető Intézetet

2013. szeptember 17. 14:12

Az Együtt–PM Facebook oldalt indított, valamint a parlamenti pártok frakcióvezetőihez és a karitatív szervezetekhez fordul a Nemzetközi Pető Intézet megmentésének érdekében – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Szabó Tímea.

2013. szeptember 17. 14:12

A szövetség társelnöke azt mondta, habár hétfőn a parlamentben leszavazták javaslatát, amelyik 500 millió forintot juttatott volna az intézménynek, továbbra sem adják fel azt a céljukat, hogy megmentsék a Pető Intézetet, és ezért minden eszközzel harcolni fognak. Mint ismert, a kormánypártok 254 nem szavazattal utasították el a javaslatot, a Jobbik tartózkodott. Csak az LMP, az MSZP és a függetlenek szavaztak igennel.

Szabó Tímea kijelentette: politikusként és anyaként sem tudja elfogadni, hogy amikor lennének források egy ilyen világhírű intézmény megmentésére, akkor a „stadionépítések kormánya” lemond a beteg gyermekekről. 

Szabó Tímea bejelentette, hogy kedden Facebook-oldalt indítottak Ne szűnjön meg a Pető Intézet néven, amihez az első két órában közel háromezer támogató csatlakozott. Cikkünk megjelenésekor már közel 5000–en támogatják a kezdeményezést.

A társelnök emellett levelet ír a parlamenti pártok frakcióvezetőinek, akiktől azt kéri, hogy közösen támogassák ezt az ügyet. Harmadik lépésként megkeresik a karitatív szervezeteket is, hogy rendezzenek olyan gyűjtést, amelyet a nagy természeti katasztrófák idején is szoktak – közölte.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Axxtro
2013. szeptember 18. 14:12
A Pető Intézet meg lesz mentve, Szabó Tímea álságos és sunyi provokációja nélkül, és ellenére is.
Berecskereki
2013. szeptember 17. 18:43
Netán ezért van a purparlé? "„….miért kell ezt a 60 millió forintot elvonni, miért kell az alapítvány kuratóriuma tagjainak pénzt fölvenni csak azért, mert havonta egyszer összeülnek, és bizonyos döntésekben részt vesznek." Vajon kik lehetnek ezek a szegény emberek?
Berecskereki
2013. szeptember 17. 18:32
SOLTÉSZ MIKLÓS felszólalása a parlamentben 2004 06.21. Részlet. „….miért kell ezt a 60 millió forintot elvonni, miért kell az alapítvány kuratóriuma tagjainak pénzt fölvenni csak azért, mert havonta egyszer összeülnek, és bizonyos döntésekben részt vesznek. A lehetetlen helyzet, amely megvalósult, tovább fokozódott azzal, hogy a kuratórium képtelen megkötni egy szerződést az Oktatási Minisztériummal, aminek következtében 160 millió forint sorsa a levegőben lebeg. Ebből a 160 millió forintból kellene az elkövetkezendő nyári hónapokban a fizetéseket és az egyéb kötelezettséget fizetnie a Pető Intézetnek. Ez sem áll rendelkezésre. Az ellehetetlenített helyzet következtében a Pető Intézet pénteki évzáróján az a főigazgató asszony adta be, illetve jelentette be a felmondását, aki lassan tíz éve vezeti a Pető Intézetet; az az asszony, aki 30 éve dolgozik ezen a területen, a szakma legalsó lépcsőfokától egészen a vezetői posztig tanulta ki és vitte ezt az intézetet; az az asszony, aki most tíz éve vezeti, előtte pedig főigazgató-helyettes volt, és mindegy, hogy milyen kormány volt az országban, mindegyik kormány elfogadta a tapasztalatait és a tudását. Ezt a helyzetet okozták önök, ezt a helyzetet okozta az Oktatási Minisztérium által kinevezett kuratórium. 110 óvodáskorú gyermek, körülbelül 110 iskolás, több mint 20 külföldi mozgássérült lehetőségeit fogják megvonni ezzel a lehetetlen helyzettel. Tisztelt Államtitkár Úr! Ugyan nem önhöz kellene céloznom ezeket a mondatokat, illetve gondolatokat, de tegyenek valamit, hogy ez a helyzet megforduljon, tegyenek valamit, hogy megváltozzon. Tegyenek valamit, hogy ebben a világhírű, igenis hungarikum intézményben helyreálljon a rend, a pénz, amely jogosan őket illetné meg, ne más zsebekbe vándoroljon, hanem azokat illesse meg, akiket a sors sajnos ilyen helyzetbe hozott!” http:// nélkül parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat?p_ckl=37&p_uln=159&p_felsz=355&p_szoveg=pet%F5%20and%20int%E9zet&p_felszig=355 (Alink a mandineren közvetlen nem ágyazódik be.)
Különvonat
2013. szeptember 17. 16:00
Az Intézet munkatársai, vezetői vajon örülnek ennek a kezdeményezésnek? Azért kérdezem, mert nem tudom. Van erről valamilyen publikus hír? Vagy nem publikus is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!