Nem szállta meg a Fidesz a Pető Intézetet

2013. szeptember 07. 15:14

A Pető Intézet kommunikációs vezetője szerint egy egészen másfajta normatívarendszer lenne számukra hosszú távon kedvező.

2013. szeptember 07. 15:14

A Pető Intézet tulajdonosa régen létrehozott egy közalapítványt, ami most már nonprofit kft.-ként működik. Ezek szerint a mindenkori állam eddig is megszállta a Pető Intézetet, amikor kinevezte a közalapítvány kuratóriumát – jelentette ki Makk Ádám az ATV Startban, utalva Szabó Tímea szavaira, aki szerint a Fidesz „megszállta a Pető Intézetet”.

Az intézet kommunikációs vezetője elmondta: van érvényes köznevelési szerződésük, amiről pedig szó van, az a kiegészítő köznevelési támogatás, ez pedig csupán adható. Makk hozzátette: ez járt le augusztus 31-én. Mint mondta, az Emmi 420 milliós támogatásából 105-110 millió forint levonandó, „erről történik jelenleg is a tárgyalás”. A fennmaradó háromszázmilliós összeg, ami a felsőoktatásra jár, „folyamatosan jön a behatárolt keretek közt”.

Makk Ádám kifejtette: nem tudnak jelenleg arról, hogy költözniük kellene, viszont le vannak robbanva többek között a hőközpontok is, és valamiféle változtatásra biztos, hogy szükség lesz.

Mint elmondta, az ő módszertanukat itthon és külföldön sem képviseli más intézmény, ezért is próbálnak közel kerülni a mindenkori kormányzathoz. Makk szerint „ami a Pető Intézetnek hosszú távon kedvező lehetne, az egy egészen másfajta normatívarendszer lenne”. Mint hozzátette, másfélmilliárdos a költségvetésük, ennek kétharmadát fedi a törvény által meghatározott állami forrás.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2013. szeptember 08. 01:49
Ugye van annyi eszük Oviéknak, hogy nem hagyják a tényleg komoly Pető Intézetet végleg meghalni? Csak remélni merem.
Taxin
2013. szeptember 08. 00:27
Őrületes liberális biznisz lehet. A kisgazda harminchármak és nemtomhányak kizárom-bezárom társasjátékát juttatja eszembe. http://www.hetek.hu/belfold/200602/kis_magyar_szappanopera http://www.origo.hu/itthon/20060207peto.html Ideje, hogy megszállja a Fidesz, szétcsapjon a sérült gyerekek üzérein, és magyarok számára is elérhetővé tegye ezt a világhirű intézményt.
atila68
2013. szeptember 07. 16:42
Hogyne! Gombhoz kabátot.
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 07. 16:40
„ami a Pető Intézetnek hosszú távon kedvező lehetne, az egy egészen másfajta normatívarendszer lenne”. Mert ezidő szerint ez az intézmény ugyanolyan megítélés alá esik, mint a többi, ugyancsak jelentős feladatot ellátó. Kiváltságot szeretnének maguknak, amit viszont nem kaphatnak meg. Miért is kapnának? Minden intézmény felsorakoztathat egy egész halom indokot arra, hogy amit csinálnak, az mennyire fontos, vagy egyedi, vagy értékes. Amit senki nem vitat. Ebben a sorban az elsők között szerepel most is a Pető intézet. Csak hát nekik ez sem elég. Ők egy egészen más, egy nekik testreszabott normativarendszert szeretnének. Ez viszont már akár arcátlan követelőzésként is felfogható. Tehát indokolatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!