Kap pénzt a Pető Intézet, de kevesebbet

2013. szeptember 18. 09:32

A kormánypártok hétfőn leszavazták az 500 millió forintos gyorssegélyt, 100 milliót viszont mégis kap az intézmény a kormánytól.

2013. szeptember 18. 09:32

A mozgássérült gyerekek speciális oktatását végző világhírű intézet a csőd szélén áll: hiába az állami támogatás, az nem elég a biztonságos működéshez. Az Együtt-PM képviselői ezért azt javasolták, hogy a költségvetési tartalék terhére adjon az állam 500 millió forintot a Pető Intézetnek. Ezt azonban a kormánypárti többség hétfőn leszavazta.

Tudtuk azt, hogy a stadionok az elsődlegesek, de hogy mindezt a beteg gyerekek kárára képesek végig csinálni, az számomra egészen érthetetlen” – nyilatkozta a döntésről Szabó Tímea, a javaslat beterjesztője az RTL Klubnak. 

Kedden Hoffmann Rózsa aztán bejelentette, hogy mégis kap rendkívüli támogatást a Pető Intézet, az RTL Klub információi szerint 100 millió forint körüli összeget. Az intézmény szóvivője szerint ez az összeg arra elég, hogy egy évig fellélegezhessenek.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Taxin
2013. szeptember 19. 01:46
A vesztes munkaügyi perek ... miatt került a tönk szélére a Pető Intézet. Makk szerint az intézet súlyos anyagi gondjai tíz évvel ezelőtt kezdődtek. – Az akkori fenntartó által kezelt munkaügyi perek miatt feléltük a biztonsági tartalékot, így most baj esetén nincs mihez nyúlni. http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/vesztes-perek-miatt-bajban-a-peto-intezet-2208173 Ezek a perek érdekelnének. Miért mi fizessük az ő balhéjukat?
HSL
2013. szeptember 18. 19:17
fogja fel már végre a piti intézet: a foci olyan, mint a gulyásleves, folyamatosan kell beletenni és egyszer kész van nyomikból meg nem lesz sose jó focista, no
Prof. Dr. O. Tannenbaum
2013. szeptember 18. 18:57
Figyelem a HVG "az egyedüli igaz hírforrás" írja: Elhatárolódik a Pető Intézet a csődöt kiáltóktól 2013. szeptember 17., kedd, 18:22 Szerző: hvg.hu Az intézmény honlapján megjelent közlemény szerint „bírják a kormányzat támogató együttműködését”, és nem örülnek, hogy válságosnak mutatják be az intézmény állapotát. " Mint írja, az intézmény gondjai már 2005-ben kezdődtek, ezek megoldása érdekében folytatják a „már megkezdett egyeztetéseinket a szakhatóságokkal, bírjuk a kormányzat támogató együttműködését”. „Jelen közleményben elhatárolódunk attól és tiltakozunk az ellen, hogy a Pető Intézet nehéz helyzetét megoldhatatlannak és válságosnak állítsák be úgy hazánkban, mint külföldön” – írta végül a rektor." Szutyok ballib hazugsággyárat a saját médiája leplezi le :D Hazugság (bal)liberális a neved...
Taxin
2013. szeptember 18. 18:13
Durvul a harc a Pető-intézetben Demeter Katalin megerősítette lapunk azon információit is, amelyek szerint kedden délután Makói Zita hosszú órákon át tárgyalt az intézetben Czeizel Barbarával, Fodor Gábor (SZDSZ) feleségével. Demeter hozzátette: Czeizel az intézet Villányi úti épületébe is ellátogatott, ahol azt mondta a kihelyezett vezetőnek, hogy készüljön, mert hamarosan változások lesznek. http://mno.hu/migr_1834/durvul-a-harc-a-petointezetben-526569
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!