Fidesz: Ízléstelen politikai célokra használni a Pető intézetet

2013. szeptember 20. 16:35

A Fidesz szerint ízléstelen politikai célokra használni a Pető intézetet. Aki így tesz, annak szégyellnie kellene magát – reagált Hoppál Péter, a párt szóvivője pénteken Pécsett az Együtt-PM sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

2013. szeptember 20. 16:35

Hoppál Péter azt mondta, ízléstelen az az eljárás, amelynek keretében baloldali politikusok akár hazugságok árán is, a mozgássérült gyerekeket pajzsként felhasználva próbálnak visszajutni a parlamentbe. Az Együtt-PM sajtótájékoztatóján Szabó Tímea, a választási szövetség társelnöke arról beszélt, hogy a Pető intézet javára bejelentett 105 millió forintos támogatás valójában nem pluszjuttatás, hanem része annak az 1,5 milliárd forintnak, amit a kormány korábban éves támogatásként már megígért az intézetnek.

Hozzátette: az intézmény továbbra is a csőd szélén áll, csődbe fog menni még az idén, ha kormány érdemben nem segít. Hoppál Péter azt mondta, hogy „a Bajnai-féle baloldal végképp megmutatta igazi arcát” a Pető intézet körül kialakult polémiában.

Emlékeztetett arra, hogy a probléma a baloldali kormányok idején kezdődött. „2005-ben kellett volna ilyen harsány intézményvédőknek lenniük, amikor azt a hatalmas kiesést okozták, amit az intézmény azóta is maga előtt görget” – jegyezte meg a politikus. A Fidesz szóvivője hangsúlyozta, hogy a kormány eddig is biztosította a méltán híres intézet működését, és megduplázta annak kiegészítő támogatását.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
meska
2013. szeptember 20. 18:42
A tények: - 200 millát nem szavaztak meg a képviselők /indoklás nem volt/í - majd másnap / a fokozódó helyzetre való tekintettel?/ Rózsika váratlanul belengetett 100 millát - még az intézményvezetőt is váratlanul érte a tény -tegnap ez ment fel 200-ra Balog közlése alapján. -Most meg, ha jól látom a hangerő hatására 420-nál tartunk, és Hoppál vicces tájékoztatójánál, aki most gondolom még a meg nem szavazást is a libatengely nyakába varrja. Mér nem szól már nekik valaki, hogy a médiában alapszabály, a túlzott nyomatás hatására még az gazságértékkel bíró üzenet is nevetségessé válik /maffiabaloldal/libás/stb/
hazug politikusok
2013. szeptember 20. 17:56
Az a baj hogy a Fidesz kikiáltotta a mozgás, hallás látás sérült és értelmi fogyatékos embereket a társadalom ellenségének. Lásd Szilvásvárad ahol a Fideszes többség nem engedi hogy ott lakóotthon épüljön. Így a Pető intézet is felszámolható és a telek megszerezhető.
G. Pantyelejevics
2013. szeptember 20. 17:29
beteg gyermekek sorsáért aggódni, értük fellépni a naripárt szerint "gusztustalan"? bravó! miért nem küldik rájuk azonnal baltás-gyilkos haverjukat? akinek sanyarú sorsán enyhíteni annyira gusztusos volt szerintük.
potyka
2013. szeptember 20. 17:14
Egyre gusztustalanabb ez a hányinger fidesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!