Tarlós: Stagnál a vízállás, a gátaknak szerdáig kell kibírniuk

2013. június 09. 16:44

Jelenleg stagnál a Duna vízszintje Budapesten a 890 centiméteres vízszint közelében, így nem várható már jelentős vízszintemelkedés a tetőzésig, a gátaknak szerda estig kell kibírniuk a terhelést – mondta Tarlós István főpolgármester vasárnap a Margitszigeten tartott sajtótájékoztatón.

2013. június 09. 16:44
Arra a kérdésre, hogy meddig bírhatják a gátak a terhelést, azt mondta, ekkora árvíznél felelősen nem lehet biztos adatot mondani, a Fővárosi Csatornázási Művek azonnal értesít mindenkit, ha problémák adódnak, de jelen állapot szerint nem kell nagyobb bajtól tartani. Szivárgások vannak, de ez természetes – tette hozzá.
 
Korábban a szakemberek azt jelezték, hogy Budapesten vasárnap este 895-896 centiméter körül tetőzik a Duna.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. június 10. 08:20
Igen a veszély a tetőzéssel még nem múlik el sajnos,utána is átázhatnak a gátak.De egy hét alatt le fog csökkenni a szint 1-2 méterrel.
daniel1992
2013. június 09. 21:19
Nagyon örömteli érzés látni ezt az összefogást, ami Budapesten volt. Én is segítettem a homokzsákpakolásban, ez közös siker!! Gratulálok Budapest és magyarok :) 2006-ban a Gyurcsányék negyed ennyi homokzsákot nem biztosítottak... most látszik, hogy komolyan veszik a védekezést!
öszödibeszéd
2013. június 09. 21:13
Kész szerencse hogy az Orbán-Tarlós tandem áll a helyzet élén, nem a Gyurcsány(Bajnai) - Demszky párocska. Utóbbi esetben Komárom már Bajánál úszna lefele Szerbia felé....
nyugalmazott tanár
2013. június 09. 17:03
Nagyon szurkolok Budapestnek, a gáton munkálkodóknak és Tarlós főpolgármesternek. Bár abból a szerdából lehet még péntek is. A tetőzéstől a biztonságos, kb. 1-1,5 méteres apadásig szerintem eltelhet 5-6 nap. Jobb, ha felkészülünk egy kemény időszakra. Hála és köszönet, tisztelet a sok hivatásosnak, az önkénteseknek és a civileknek. Férfiak, nők, fiatalok, öregek, hazaiak és határon kívüli nemzettársaink egységben állják a "sarat". Hol tartanánk, ha a nemzetrombolók regnálnának a honban? Hátborzongató érzés rá még csak gondolni is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!