Nem osztottam krumplit

2020. október 16. 11:34

Édesapám egy olyan örökséget hagyott maga után, amelyet ugyanazzal az odaadással kell folytatni mint, ahogy ő tette. Interjú.

2020. október 16. 11:34
Koncz Zsófia
Index

Természetesen nem ilyen áron, de akart valaha képviselő lenni?

Szerintem nem feltétlenül szükségszerű, hogy ha valaki egy országgyűlési képviselőnek a gyereke, akkor ő is ezzel szeretne foglalkozni a jövőben, ez egy nagyon nehéz pálya. Én viszont tényleg gyerekkoromtól kezdve példaképnek tekintettem édesapámra. Neki olyan volt a habitusa, úgy beszélt az emberekkel, úgy igyekezetett segíteni rajtuk, olyan jó volt vele bárhova menni, hogy emiatt ez a hivatás engem is nagyon érdekelt.

A baleset idején éppen itthon voltam, másnap vitt volna ki a repülőtérre, de nem jött többé haza. Abszolút nem így terveztem, hogy képviselő legyek, de a kampány elmúlt két hónapja alatt, amíg végigjártam a körzet mind a 42 települését, annyi megható és kedves történetet hallottam politikai hovatartozástól függetlenül édesapámról, hogy ez erőt adott. Azért vállaltam el a jelöltséget is, mert úgy éreztem, édesapám egy olyan örökséget hagyott maga után, amelyet ugyanazzal az odaadással kell folytatni mint, ahogy ő tette.

Evidencia volt, hogy Ön legyen a jelölt, vagy gondolkodtak másban is?

Egy időközi választás esetén márcsak a jogszabályi előírások miatt sincs túl sok idő a gondolkodásra.

És Ön kért gondolkozási időt?

Édesapám öröksége miatt nem gondolkodtam rajta, egyből igent mondtam. Mondok egy példát arra, hogy miért. Édesapám húsz éve lobbizik azért, hogy a Gesztely és Szerencs közötti 37-es út kétsávos legyen, ez tényleg az itt élők álma. Ha vannak utak, akkor vannak lehetőségek is a munkahelyteremtésre, valamint a turisták is szívesebben jönnek a Tokaj-Hegyaljára, mert biztonságosan és gyorsan ide lehet érni. Pont, amikor ez a tragédia történt, akkor már látszott, hogy az álomból hamarosan valóság válhat.

Az ő szenvedélyes hozzáállása és megalkuvást nem tűrő mentalitása miatt juthatott idáig ez a projekt, hiszen az utakért nagy verseny folyik az országban.Tudom, hogy sokak számára nem vonzó ez a hivatás, de én tényleg gyerekkoromtól kezdve jártam mindenhova édesapámmal, láttam hogy van egy határozott elképzelése, értékrendje, amelyet el tud mondani az embereknek, akik erre nyitottak is voltak. Már csak miatta is úgy gondoltam, hogy ezt végig kell csinálnom. A vasárnapi választási eredményből pedig azt látszik, hogy az itt élők is így gondolták.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. október 17. 13:33
vigyázz ellenfeleiddel! ezek rém kreatívak, ha hazudni kell! lehet, hogy most átnevezve burgonya osztásról fognak beszélni!
cutcopy
2020. október 16. 21:13
A krumpliosztás tipikus szoci hagyomány..
hentes
2020. október 16. 19:54
Krumplis Zsófi
Aerion
2020. október 16. 18:39
Kedvelem ezt a csajt! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!