Helytartó kerestetik

2012. szeptember 06. 07:13

Bajnai klassz projekt, már csak a fránya nép hiányzik hozzá.

2012. szeptember 06. 07:13
Máté T. Gyula
Magyar Hírlap

„Besorol-e Bajnai mögé az MSZP? Mesterházy természetesen roppant tehetséges politikus, szoci szalonszlenggel szólva: »magában hordozza a jövő nagy formátumú vezetőjének ígéretét«. Ő pillanatnyilag úgy gondolja, Bajnai nélkül is menne, legrosszabb esetben is jobb első számú pénzosztónak lenni egy második helyezett pártban, mint sokadik vonósnak egy győztesben. Ha pártja jövőre is csak biztos második, reménytelenül leszakadva a Fidesztől, »a jövő nagy formátumú vezetőjének ígéretét« a szocialista elit és az állami kassza melegségére vágyó MSZP-s középosztály félreállítja.

Gyurcsány puszta üzleti tétel, meggyőzik a számok. Be fog állni a sorba az LMP is, egységesen vagy darabjaiban. Az álcivilek, a hazai politika B osztályának jelmezpolitikusai, a műanyagbaltás extűzoltótól a bohócorrú exkatonáig meg adják az utcai aláfestést.

Egyszóval Bajnai klassz projekt, már csak a fránya nép hiányzik hozzá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2012. szeptember 06. 11:48
Van egy válság, aminek a kialakulásában Bajnai miniszterként, Gyurcsánnyal együtt, Gyurcsányt segítve benne volt. Majd Gyurcsány lemondása - félreállítása? - után egy nevetséges keresgélés után sokadik névként került a miniszterelnőki pozicióba. Ha akkora zseni, az első jelöltek között kellett volna lennie. Vélhetően egy abszolút szervilis végrehajtót kerestek, és több kör lefutása után benne találták mag. A sokat emlegetett libás ügy után volt képe kijelenteni, hogy nem értettek hozzá. De azért csinálták. Na, ennyit a zsenialitásról. Most sem a saját zsenialitása, a saját ötletei miatt pénzelik. Azokra azt mondanák, hogy valósítsa meg a saját erejéből. Az őt támogató köröknek Bajnai szálláscsináló, befektetés, aminek meg kell térülnie. Még nem biztosak a dolgukban, nem látják, hogy milyen támogatást tudnak mögé állítani. MSZP, DK, LMP, mindez Bajnai vezetése alatt, ahol leírt kottából kell majd játszani? Hány ember lesz, aki, ha ehhez csatlakozik, igencsak szembesíthető lesz az egykori mondataival, véleményeivel? Szóval, helyes a cikk címe, valóban helytartó kerestetik. De amig első esetben elég volt egy szimpla kinevezés, most választáson kéne nyernie. Ez viszont nem tűnik egyértelműnek. Emlékszünk még Meggyesire, aki csak azért kellett, hogy szimpatikus modorával hozza a szavazatokat, majd nemsokára lecseréljék arra az emberre, aki akkor az igazi jelölt volt, és tanácsadóként már ott figyelt a környezetében. Bajnaira is ez várhat.
Soma
2012. szeptember 06. 10:17
Ha a ballib szavazók nem látják, hogy rókaképű libás és az apját a jobbos orvosoktól féltő, demokratikus dandy a "magasabb célok" érdekében lett nekik megalkotva, akkor ez ellen semmit sem lehet tenni! Meseházy egyébként oltári buta mindenhez, nála még a Kapitány is többet ér.
Kvasztics Fedor
2012. szeptember 06. 10:00
Hitelesebb lenne a kép, ha Bajnai 2010-ben vállalta volna a miniszterelnök jelöltséget, és nem Mesterházyt küldték volna a biztos vesztes poziciójába. Akkor Bajnai azzal szerénykedett, sunyiskodott, hogy ő csak válságkezelő, nincsenek ambiciói. De amerikai pénzzel táplálva érdekes módon, már megjött a kedve. Nem egy jellemóriás.
polnemkor
2012. szeptember 06. 09:53
Őt az usákok (pontosabban a háttérhatalom döntéshozói) régen kijelölték, ezt már csak a vak nem látja. S persze Öszkó lenne a pénzügyminisztere. Már csupán a magyar népet kell gyúrni hozzá egy kicsit (vagy valami jó kis vírus a választási szoftverbe).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!