Tuchel szerint már vége a versenyfutásnak a Bundesligában

2024. április 01. 13:29

A Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője a hétvégi vereség után gratulált a Bayer Leverkusen bajnoki címéhez.

2024. április 01. 13:29
Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének Bayern München - Manchester City visszavágó
Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

 

Hazai pályán leckéztették meg a bajorokat a hétvégén a német bajnokságban, a Borussia Dortmund 2–0-ra győzött az Allianz Arénában. És mivel a Leverkusen megverte otthon 2–1-re a Hoffenheimet, így már 13 pont az előnye az élen a második helyezett Bayern Münchennel szemben. A német Bundesligából még hét forduló van hátra, ha ebből három mérkőzést megnyer a Leverkusen – amire azért elég nagy az esély –, akkor a piros-feketék a bajnokok. Xabi Alonso együttese ráadásul ebben a szezonban 39 tétmérkőzéséből még egyet sem veszített el, így hatalmas meglepetés lenne, ha ekkora előnyről elbukná az aranyérmet.

Erre a Bayern München vezetőedzője, Thomas Tuchel sem lát esélyt. A Dortmund elleni vereség után gratulált is kollégájának a német szakember, akinek Lőw Zsolt a segítője. A mester a német Sky Sportnak arra a kérdésre, hogy elveszett-e a bajnokság, ezt válaszolta: 

Igen, természetesen. Egyértelmű, már nincs reményem. A mai meccs után minden eldőlt szerintem. Gratulálok a Bayer Leverkusennek. A versenyfutásnak vége” 

– mondta a meccs után Tuchel, akivel kapcsolatban a Bayern már korábban bejelentette, hogy a szezon végén távozik a klubtól. 2013 óta a Bayern zsinórban tizenegy bajnoki címet nyert meg. Most a Leverkusen nagy valószínűséggel megszakítja ezt a végtelennek tűnő sorozatot, és először lehet német bajnok.

Magáról a hétvégi meccsről, a Dortmund elleni vereségről így nyilatkozott az edző: „Nem volt magas színvonalú a játék. Nyilvánvalóan a sebességhiány miatt. Teljesen hiányzott a játékunkból a szenvedély. Amit ezen az estén mutattunk, az nem elég. Azt hittük, hogy nem jutunk el idáig, hogy ilyen játékot produkáljunk egy meccsen, de sajnos sikerült. Végtelenül csalódott vagyok.”

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!