Szoboszlaiéké a bronzérem, de megérdemelné az Arsenal az aranyat?

2024. május 13. 19:08

Az első hat helyezett ellen veretlen Mikel Arteta csapata, a címvédő Manchester City azonban a vesztett pontok tekintetében jobban áll. Elemezzük az Arsenal szereplését a nagyok ellen!

2024. május 13. 19:08

Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Akmen

 

Az Arsenal és a Manchester City hétvégi győzelmével eldőlt, hogy a Liverpool labdarúgócsapata már nem lehet bajnok az idén az angol Premier League-ben. Szoboszlai Dominikék ma esti (21 óra) meccs az Aston Villa ellen már csak arról fog szólni, hogy a birminghamiek sikerül-e megkaparintaniuk a 4. helyet a PL-ben, és ezzel a Bajnokok Ligája indulást ősszel. Ha nyer a Villa, akkor ő a negyedik. Az már biztos, hogy a Liverpool a bronzérmes.

Az Arsenal jelenleg az első helyen áll, egy ponttal vezet a City előtt, ám egy meccsel többet játszott, így nem a londoniak kezében van a döntés. Mikel Arteta vezetőedző csapat az utolsó fordulóban az Evertont fogadja, és nagy valószínűséggel le is győzi. Ha a manchesteriek megnyerik a két hátra lévő bajnokijukat (Tottenham, West Ham United), akkor ők az aranyérmesek.

A londoni piros-fehérek mellett szól, hogy veretlenek a Premier League idei szezonjában a nagy ötös ellen. Tíz mérkőzésből hatot megnyertek, s négyszer döntetlent játszottak. Az Arsenal az idei szezonban megdöntötte a klub történetének legtöbb győzelmet jelentő rekordját is egy Premier League-idény során. Most 27-nél jár, a korábbi rekord 26 volt, még a 2003/04-es bajnokságban, amikor bajnoki címet nyert.


Bárhogy is alakuljon a végjáték, ez egy fantasztikus szezon és fantasztikus munka a csapat, Mikel Arteta, a stáb és a klubigazgató, Edu Gaspar részéről. Az Arsenal megérdemelné az aranyat, de könnyen lehet, hogy mégsem ünnepelhet a végén. Legutóbb jó rég, húsz éve, 2004-ben voltak bajnokok az ágyúsok.

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Novicsok-5
2024. május 13. 19:36
Igen, az Arsenal megérdemelné a bajnoki címet. Jobban, mint a csaló mocskos City. Offenzív focit játszanak, élvezet nézni a játékukat, kapott gól nélkül hozzák le a meccseiket, a védelem is erős. Arteta gatyába rázta ezt a korábban lesajnált csapatot. A Liverpool beszart a szezon második felében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!