Sajtóhír: visszavonul a világ egyik legjobb kézilabdázója

2024. április 02. 22:54

Mikkel Hansen szerdán bejelentheti, a szezon végén, az olimpia után abbahagyja a profi sportot.

2024. április 02. 22:54

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

A dán sajtó úgy értesült, a 36 éves klasszis egy évvel a szerződése lejárta előtt távozik az Aalborgtól és felhagy az aktív játékkal. A kézilabdacsapat szerdán délre sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen a „jövőbeni együttműködésről” lesz szó, amiből arra lehet következtetni, hogy a jelenleg ágyéksérüléssel bajlódó Mikkel Hansen a nyártól visszavonul. Hansen célja állítólag az, hogy hosszú és dicsőséges pályafutását olimpiai részvétellel és egy újabb aranyéremmel fejezze be Párizsban, ahol korábban tíz szezonon át kézilabdázott a Paris Saint-Germainben – írja az Origo.

A tény az, hogy a dán zseni már nem sok játékpercet kapott a januári németországi Európa-bajnokságon a válogatottban, összesen mindössze egy és háromnegyed órát játszott, s valószínűleg ő is belátta ezek után, hogy nincs értelme ezt tovább erőltetni. A kontinenstornán nyolc meccsen 35 gólt szerzett, de ebből 26-ot büntetőből. Hansent nagyjából csak az emberelőnyös játékban és heteslövőként vette számításba Nikolaj Jacobsen szövetségi kapitány, aki az olimpiára csak 14 játékost vihet ki, s a szakértők szerint korántsem biztos a 36 éves legenda csapattagsága.

Mikkel Hansen háromszor volt a világ legjobb kézilabdázója, a Bajnokok Ligáján kívül minden lehetséges trófeát megnyert már. 

Egy évvel ezelőtt még fantasztikusan játszott a 2023-as januári világbajnokságon, ahol a dán csapat aranyérmes lett. A olimpiai, világ- és Európa-bajnok kéziklasszis ezután depressziós lett, a szezon hátralévő részére kiesett és már akkor is gondolkodott a visszavonuláson.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­ö­­­g­ö­s­ ­l­á­n­­y­­­o­­k­­­ ­v­á­­­r­­n­­a­k­­­ ­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!