Nem győzni járnak Szoboszlaiék az Everton otthonába, de most muszáj lesz

2024. április 24. 08:41

Az Everton otthonába nem győzni jár a Liverpool, amelynek létfontosságú lenne a három pont megszerzése a Mersey-parti derbin. A hazaiaknak is élet-halál kérdés a rangadó!

2024. április 24. 08:41
LIVERPOOL, ENGLAND - APRIL 14: Dominik Szoboszlai of Liverpool looks dejected after the team's defeat in the Premier League match between Liverpool FC and Crystal Palace at Anfield on April 14, 2024 in Liverpool, England. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Nyitókép: Michael Steele/Getty Images

***

Két sorsdöntő, ráadásul idegenbeli mérkőzés vár a héten Szoboszlai Dominikre és a Liverpoolra az angol labdarúgó-bajnokságban. A Premier League 2. helyén az Arsenallal azonos pontszámmal, de rosszabb gólkülönbséggel álló, az eggyel kevesebbet játszó Manchester City-t egy egységgel megelőző Vörösök szombaton a West Ham United, szerdán pedig az Everton vendégei lesznek. Sokat nem kell utazniuk Szoboszlaiéknak a hétközi meccsre, lévén, hogy a városi riválissal csapnak össze a Mersey-parti derbin.

Eltérő célok

Ha csupán a tabellára pillantunk, akkor sima vendéggyőzelmet tippelnénk: az Everton a 16. helyen szerénykedik, miközben a Liverpool egy híján két és félszer annyi pontot gyűjtött (74 szemben 30-cal). Ősszel az Anfielden Mohamed Szalah duplájával magabiztos hazai siker született (2-0). Jürgen Klopp csapata a bajnoki címért, Sean Dyche együttese a bennmaradásért küzd. S éppen ez utóbbi az egyik kulcskérdés: a Kékek a szokottnál is jobban fognak harapni a városi rivális ellen. Az éppen mögöttük álló Nottingham elleni sikerrel lélegzethez és 4 pontos előnyhöz jutottak, ez különösen veszélyessé teszi őket a Liverpool korábbi játékosa szerint.

„Már nincs nagy nyomás rajtuk, hogy legyőzzék a Liverpoolt, aminek kedvezőtlen hatása is lehetett volna, és most nagyobb szabadsággal játszhatnak.

 Ennek ellenére, ha megnézzük a közelmúltbeli formát, és azt, hogy az Everton a csúcskategóriás ellenfelek ellen mire jutott, más a helyzet. Márpedig a Liverpool igazi élcsapat” – nyilatkozta a BBC-nek Danny Murphy.

Előzmények

S valóban, az Everton 6-0-ra kapott ki a Chelse-től, a bajnokaspiránsok közül a City oda-vissza verte, az Arsenal is nyert a Goodison Parkban. Ott, ahová a Liverpool  nem győzni jár: 2012 óta mindössze két bajnoki sikert aratott, a többi kilenc látogatása döntetlennel végződött. Legutóbb, 2021 decemberében (4-1) nyert Jürgen Klopp gárdája, előtte öt évvel, 2016-ban vitte el a három pontot a Liverpool Sadio Mané góljának köszönhetően. 

Lélektani csata

Az nem kérdés, hogy a Liverpool jobb csapat az Evertonnál, erősebb a játékoskerete, és több a variációs lehetősége is. A derbinek azonban van egy érzelmi oldala is, amivel meg kell birkózniuk Szoboszlai Dominikéknak. 

„A Liverpoolban játszott személyes tapasztalatok alapján 

mindenekelőtt az alkalom hangulatát és érzelmeit kell kezelni. Ez erős mentalitást igényel! 

Ugyanakkor Klopp csapata már megmutatta nekünk, hogy megvan, és sok olyan játékosuk is van, aki már játszott ezen a meccsen. A derbi korai szakaszát – az érzelmi részét – továbbra is kezelniük kell, de utána a minőségüknek kell átvennie az irányítást, vagy legalábbis remélem. – mondta Danny Murphy.

Az Everton – Liverpool mérkőzést szerdán, 21 órától játsszák. A Mandineren élő szöveges közvetítéssel jelentkezünk.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. április 24. 09:41
ÉS TI!? PLÁNE NEM VAGYATOK DÖNTŐBÍRÓI EGY NEM LÉTEZŐ JÁTÉKNAK. TI EGYSZERŰEN SENKIK ÉS SEMMIK VAGYTOK ÉS MINDEGY MIT BESZÉLTEK ÉS CSINÁLTOK EGYSZERŰEN SOHA SEMMI NEM LESZ SE ELISMERVE SE TUDOMÁSUL VÉVE.
EX_Terminator
2024. április 24. 09:39
NINCS JÁTÉK ÉS HOGY PÁR SENKIHÁZI AKI SEMMIBE NEM POFÁZHAT BELE AKI SEMMIRŐL NEM DÖNTHET, EZ ÜGYBEN MIT KÉPZEL CSINÁL, MEG BESZÉL? AZT ÉN A LÉTEZŐ LEGTELJESEBB MÉRTÉKBEN LESZAROM. TI EGYSZERŰEN SENKIK VAGYTOK.
Pernahajder
2024. április 23. 07:11
Séró? pipa Retikül? https://metropol.hu/sport/2024/04/szoboszlai-dominik-liverpool-taska#google_vignette Pipa! Tangabugyi bevág? Pipa! Ilyen egy igazi sztár időhúzó csere.
zavulon
2024. április 23. 06:18
Vészjósló végzet.... nabasz, ezt se olvasom el. #bulvár #hatásvadász
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!