Jürgen Klopp is megszólalt Xabi Alonso döntéséről

2024. március 30. 12:14

A Liverpool labdarúgócsapatának szakvezetője elárulta, ő is a spanyol edzőhöz hasonlóan döntött volna, tehát maradna Leverkusenben.

2024. március 30. 12:14
Jürgen KLOPP

Nyitókép: EPA/Daniel Hambury
 

Mint ahogy azt a Mandiner is megírta, a német Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen edzője, Xabi Alonso csapata Hoffenheim elleni bajnokija előtt jelentette be, hogy marad a csapatánál, így nyártól biztosan nem ő lesz sem a Liverpool, sem a Bayern München szakvezetője. Az első helyen álló piros-fekete együttes mestere, ahogy elmondta, a válogatott szünetben volt ideje gondolkodni, és úgy döntött, hogy jövőre is marad a Leverkusennél.

Ezt is ajánljuk a témában

„Pillanatnyilag ez a megfelelő hely, hogy fejlődhessek, köszönöm a vezetőknek és a szurkolóknak is a támogatást” – mondta Alonso, aki nem akart a más klubokkal foglalkozni, és tovább spekulálni sem, hogy mi lesz a 2026-ban lejáró szerződésével, így hát most inkább élvezné a munkát a Leverkusenben.

Pedig sokáig úgy tűnt, hogy a futballistakén világbajnok szakember lesz Szoboszlai Dominikék új edzője Klopp helyett. A nagy bejelentés után megkérdezték a nyáron távozó német mestert, mi a véleménye kollégája döntéséről.

„Egyfelől ő nagyon jó szakember, aki fiatalon is kiváló munkát végez. Ebben a helyzetben egy ilyen klubnál, valószínűleg én is hasonlóan döntöttem volna, és szerintem soha nem bántam volna meg. A Leverkusennek nagyon jó csapata van, minden bizonnyal egyben is marad, ez egy lehetőség, ami nem minden évben adott. Megérem, hogy maradni akar. Ez nagyjából minden, amit mondhatok, ennyi” – idézte Kloppot az Origo, akinek a csapata vasárnap a Premier League-ben a Brighont fogadja az Anfield Roadon.

Egyelőre tehát marad a találgatás, ki veszi át Klopp helyét a Liverpoolnál, s emiatt a klub vezetőinek sem lett könnyebb az életük, legfeljebb a jelöltek száma csökkent. Az angol sajtó szerint jelenleg két jelölt van a német edző utódjaként. Az egyik Rúben Amorim (Sporting Lisboa), a másik Roberto De Zerbi (Brighton). Mivel mindkettőjüknek élő szerződésük van az egyesületükkel, így ki kell őket vásárolni, ha meg akarja szerezni a Pool. Amorim szerződésében 20 millió eurós (7,9 milliárd forint) záradék van, míg De Zerbiében 11,7 millió eurós (4,6 milliárd Ft). 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!