„A kicsit túl nyugodt” kézilabdázóink hétvégén borítanák az elméleti papírformát

2024. március 15. 10:16

Tunézia legyőzése remek alapot szolgáltat a párizsi olimpiára való kvalifikációhoz.

2024. március 15. 10:16

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

***

Ahogy arról beszámoltunk, nagyszerűen kezdte a tatabányai olimpiai selejtezőtornát a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely Tunéziára mért kilencgólos csapást. Mint ismert, a kvartettben a három ellenfél Tunézia, Norvégia és Portugália, a négyből pedig csak két csapat jut tovább.

A héten születésnapját ünneplő Bodó Richárd a mérkőzést közvetítő M4 Sport mikrofonja előtt úgy értékelt, hogy csalóka ez az eredmény, mert Tunézia nem rossz csapat.

„Helyén kell kezelni ezt a győzelmet, a másik két csapat erősebb. Van egy nap pihenőnk, tudunk regenerálódni” – jelentette ki a négy gólig jutó átlövő.

Ezt is ajánljuk a témában

Lékai Máté a csapat rutinos irányítója szerint „egy-két hibától eltekintve” jó volt a csapat első félidőbeli védekezése, a hatékony támadójáték pedig megnyugtatta a csapatot.

„A második félidőben kicsit talán túl nyugodtak is lettünk. Nyilván a norvégok és a portugálok ellen ez nem fog beleférni, sokkal keményebb mérkőzés lesz.

Örülünk, hogy nyertünk, de ez csak az első meccs volt”

– értékelt Lékai.

A januári Európa-bajnokság után a kapuba és a válogatottba visszatérő Mikler Roland úgy fogalmazott, a folytatásban is mindenkitől extra teljesítmény kell.

„Két tökéletes mérkőzéssel nyerhetünk a folytatásban. Amit a srácok mutattak az Európa-bajnokságon, milyen magas szinten tudnak játszani támadásban és védekezésben, azt ki kell tennünk a pályára. Mindenkitől extra teljesítmény kell. Két olyan válogatottal fogunk találkozni, amelyek lehet jobbak nálunk papíron, de remélem a pályán mi leszünk a jobbak” – mondta Mikler, aki hétvégén borítaná az elméleti papírformát.

A Mandiner torna előtti beharangozójában a korábbi sikerkapitány, Mocsai Lajos elmondta, milyen esélyekkel vágnak neki a mieink az olimpiai kvalifikációnak. A 70. évét néhány napja betöltő mesteredző azt is hozzátette:

Az olimpiai eszme, az ötkarikás jelenlét hazai pályán minden csapatnál jelentősebb erőt kell, hogy adjon számunkra. Nem lennék meglepődve, ha mindhárom meccset megnyernénk, de az alapvető cél és elvárás a kijutás”

– hangsúlyozta Mocsai Lajos.

Ezt is ajánljuk a témában

A tatabányai olimpiai selejtező programja:
március 14., csütörtök
21:00 Magyarország–Tunézia 33–24 (17–10)

március 16., szombat
19:30 Norvégia–Magyarország

március 17., vasárnap
21:00 Magyarország–Portugália

A csoport első két helyezettje jut ki a párizsi olimpiára.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­­ö­g­­­ö­s­­ ­­­l­­­á­­n­­­y­o­­­k­ ­v­­­á­­­r­­­n­a­­k­­­ ­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!