Betis – Ferencváros 2-0 Európa Liga-mérkőzés – ÉLŐ KÖZVETÍTÉS!

2021. november 25. 18:36

Mivel a magyar bajnoknak már matematikai esélye sincs a továbbjutásra, abszolút tét nélkül játszhatnak utolsó idegenbeli mérkőzésükön, Sevillában.

2021. november 25. 18:36
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Peter Stöger dolgát nehezíti, a legutóbbi bajnokin egyaránt eredményes Olekszandr Zubkov és Myrto Uzuni sérülés miatt nem állhat rendelkezésre, ráadásul a megerősített védelemmel felálló Ferencvárosnak az La Liga leghatékonyabb támadópárosa (Willian José, Juanmi) ellen kell felvennie a harcot. A két csapat a következő összeállításban várja a francia Ruddy Buquet kezdő sípszavát:

BETIS: Bravo – Bellerín, Bartra, E. González, Miranda – Rodríguez, Canales – Joaquín, R. González, Tello – Iglesias
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, Blazic, S. Mmaee, Kovacevic, Cabraja – Vécsei, Loncar – Zachariassen, Tokmac, R. Mmaee

Kövessék élő tudósításunkat – percről percre! Érdekesség: az Európa Liga mezőnyében a Ferencváros az egyetlen csapat, amely még nem szerzett pontot. Szakadjon meg a sorozat!

1. perc A zuhogó esőben a Betis kezdi a mérkőzést.

Papírforma koreográfia az első percekben: a Betis támad, a Ferencváros védekezik.

7. perc Kovacevic - Tokmac összjáték után a kenyai kapura lövésébe nem tud beleérni Ryan Mmaee.

9. perc Nem roppan össze a Ferencváros! Ezúttal Ryan Mmaee iramodik meg, veszélyesnek tűnő lövését könnyedén hárítja a 38 éves Bravo.

15. perc Borja Iglesias próbálja megalázni Dibuszt, de 45 méteres emelése a kapu mellé száll. 

20. perc Addig, addig tologattak a Betis játékosai a Fradi tizenhatosánál, míg Canales jutott lövő helyzethez, ám a labda elsuhant a kapu bal sarka mellett. Dibusz rajta volt. 

22. perc Az első ferencvárosi szöglet - semmi nem  lett belőle...

25. perc Zachariassen megköszönheti a francia játékvezetőnek: kemény belépője után Buquet csak kis előadást tart, a sárga lap egyelőre zsebbben marad.  

28. perc Cabraja beadása veszélyesnek tűnik, Bravo kiöklözi

29. perc Az ellentámadás során Sammy Mmaee addig szerencsétlenkedik a 16-oson belül, amíg Borja Iglesias helyzetbe nem kerül, de Dibusz óriási bravúrral hárít!

31. perc Joaquin  kavargat a 16-oson belül, de a legveszélyesebb Betis-támadó, Borja Iglesias az üresen tátongó kapu helyett saját játékostársát, Mirandát találja fejbe. Gracias!

A félidő utolsó perceiben 80 százalékban a Betis játékosainál van a labda.

42. perc Botkáé a  mérkőzés első sárga lapja. Mirandát felelőtlenül rúgja fel, igaz előtte a spanyol kicsit megdolgozta őt. Honfitársunk reklamál is egy sort. 

45. perc A félidő utolsó eseménye: Cabraja ígéretes beadását a chilei kapus lehúzza Botka elől.

Elkezdődik a második játékrész.

48. perc A félidő első szögletét a Ferencváros végzi el, Tokmac beadása után bedobással jövünk, Vécsei csínbe kapja vissza a labdát. A vége az lesz, hogy még ő kap sárga lapot, mert csúnyán felvágja ellenfelét. 

Hivatalos bejelentés: 30137 szurkoló nézi élőben, hogy a Betis magabiztosan vezet a Ferencváros ellen. 

62. perc Kezdik élvezni a játékot a Betis futballistái, és ez baj. Ezúttal Tello megy át a Fradi-védelmen, mint kés a vajon, éles lövését Dibusz azonban szép vetődéssel tenyereli szögletre.  

64. perc Canales oszt ki egy kötényt, lövése után újra Dibusz a végállomás. 

Akire ismét nem lehetett panasz: Dibusz Dénes Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (archív)
Akire ismét nem lehetett panasz: Dibusz Dénes Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (archív)

71. perc Vécsei helyett Laidouni, Ryan Mmaee helyett Mak a magyar bajnoknál.

72. perc Dibusz ezúttal Jorge Islesias elől szerzi meg a labdát önfeláldozó kivetődéssel. Nem meglepetés: Dénes a Ferencváros legjobbja!

74. perc Ezt megköszönhetjük! Egy spanyol szöglet után Jorge Iglesias csúsztatja középre a labdát,. amelyet végül a csereként beállt Guardado juttat a kapu fölé. 

78. perc Ígéretes helyről lőhetett (volna) szabadrúgást a Fradi. Cabraja - Mak összjátékát azonban könnyedén lefüleli a spanyol védelem.

79. perc Laidouni bermutatkozása: felelőtlen ütésért sárga lapot kap. Megköszönhetjük... 

82. perc Végre megvillanunk! Tokmac - Mak összjáték után szöglet, a kenyai beívelését Zachariassen fejeli fölé. 

83. perc Újabb Tokmac-szöglet után Cabraja elé kerül a labda, a kemény löket a csereként beállt Silva zsákmánya lesz.  

85. perc Canales addig trükköz a tizenhatosunkon belül, amíg Dibuszé nem lesz a labda.

90. perc Laidouniban legalább van energia: szép lövését vetődve védi Silva. 

2 perc az extra játékidő.

VÉGE!

Bár a Ferencváros kissé tartalékosan állt össze utolsó idegenbeli Európa Liga-mérkőzésére, ám a kívülállónak az volt az érzése: mivel már a találkozó előtt biztos volt, hogy a továbbjutás nem jöhet össze, a magyar bajnok játékosaiban nem volt meg a szükséges motiváció. Ráadásul a félidők elején bekapott két gól meg is fogta a mieinket. A Betis nem akarta agyonverni a Fradit, de azt tudomásul kell venni: az La Liga ötödik helyezettje jelen pillanatban ennyivel jobb a magyar bajnoknál.   

NyitóképA Ferencváros végig lépéshátrányban volt, Loncar sem érte utol mindig Joaquint Fotó: Betis/Twitter

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celoke
2021. december 12. 08:21
Hogy én mi mindhez értek, az nem rád tartozik. Te viszont az írásodat elnézve még az értelmes olvasáshoz sem értesz. És a következtetések levonásához sem. Mert ostoba nem vagyok, kommunista meg főleg nem. nem a magyar foci általános helyzetéről írtam az akadémiáknál, hanem csak a Fradi mostan (le)szerepléséről, ami külföldi légiósokkal történt, nem hazai nevelésű játékosokkal. Felfogtad? És nem a mostani produkció mentegetése volt a célom, hanem felmostam a padlót egy zápult agyú kommunistával, akinek már egy kupaszereplésről is az orbánozás jutott az eszébe.
celoke
2021. december 12. 08:21
És a csődöt mondott külföldi légiósok az új magyar fociakadémiákon lettek kinevelve? Na, neked se kell már meghülyülnöd. A magyar fociakadémiák semmiért nem hibáztathatók. Általános folyamat, hogy a saját nevelésű fiatal tehetségeket eladják külföldre és helyükre idegen légiósokat hozna.És hogy egy mai klubcsapat a tulajdonosi körének üzleti vállalkozása, semmi köze a városához, a tulajdonosi körének üzleti vállalkozása, és a gyors eredményekért leigazolják a fél menekültszállást. Ez van. És ez teszi nézhetetlen szarrá az egész európai élfocit, BL-el, EL-lel az élen, amit már nézni és az eredményeit követni sem érdemes. Az is igaz, hogy ezért kár volt kijutni a csoportkörbe. Dehogy valaki egy magyar (?) csapat balsikerének tapsoljon és ezen hőbörögve erőlködjön 1-2 nyomorult szavazót összehalászni, na ez a hazaárulás. Orbán Viktor nem hazaáruló. Az ellenzék a hazaáruló, Gyurcsánytól kezdve a beteges hülye Orbán-gyűlöletük miatt ész és kritika nélkül, az esetleges következményeket leszarva rájuk szavazókkal bezárólag, veled az élen. Ceterum censeo hülye vagy. És hazaáruló.
Káj-Ármin
2021. december 12. 08:20
Ahogy mondani szokás: három a magyar igazság! ;-)
Armageddon
2021. november 30. 06:17
300 an ezért kiutaztak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!