Mahe Drydale betöltetlen helye

2013. január 31. 20:17

Először versenyzetek az új-zélandi olimpiai csapat legjobbjai London óta az egypár evezős győztesét Mahe Drysdale-t kivéve.

2013. január 31. 20:17

Az új-zélandi olimpiai csapat legjobbjai múlt hétvégén versenyeztek először a londoni olimpia után az új-zélandi Cambridge Town Regatta. Az egypár evezős győztesét Mahe Drysdale-t kivéve. Drysdale nem sokkal az olimpiai győzelme után egy fél éves pihenőt jelentett be. Ez időben indulni kíván az PGA golf körversenyben hazájában és mentálisan akar felkészülni a Rióban való indulásra, ahol meg akarja védeni olimpiai bajnoki címét. Mindennek azt jelenti, hogy nem indul az év első világ kupáján Sydneyben, de az sem nyílván való, hogy bárkit is indítani fognak az új-zélandiak a versenyen.

A legvalószínűbb versenyzők, akik szóba jöhetnek nemzetközi szinten a szkiffben (egypár evezős) Nathan Cohen és Joseph Sullivan a kétpár olimpiai bajnokai.

Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy az szelektálók szét akarják szedni  a csapatot márciusban Sydney tartandó regattára, európai világkupa versenyek és a szezon végén Dél-Koreában tartandó világbajnokság előtt.

Alan Cotter az új-zélandi evezés High Performance (magas teljesítmény) sport igazgató elmondása szerint elképzelhető, hogy nem indítanak szkiffest, ugyanakkor korábban több helyen is jelezték, hogy teljes csapattal vesznek részt a világ kupa versenyekben. Cotter szerint az is valószínű, hogy a regattán, amit sokkal korábban tartanak, mint megszokott, több európai ország nem fogja elit csapatát elindítani. Ez azonban nem jelenti azt, hogy fel kellene adniuk a kiválósági standardjaikat a csapatba kerülésre.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!