Hazakerült Puskás hagyatéka

2011. november 08. 17:35

Orbán Viktor Felcsúton jelentette be, hogy hazakerült Puskás Ferenc madridi karrierjének hagyatéka, amely számos relikviát tartalmaz a legendás játékos karrierjéből.

2011. november 08. 17:35

Orbán Viktor miniszterelnök Felcsúton kedden bejelentette: hazakerült Magyarországra Puskás Ferenc hagyatéka, amelyet a spanyolországi Benidorm nevű üdülőhelyen őriztek. A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapító elnöke szerint a gyűjtemény többek között tartalmaz kicsinyített BEK-serlegeket, amelyek a Real Madriddal nyert címek kicsinyített másai, mezeket, gólkirályi kupákat és olimpiai aranyérmet is.

A kormányfő a bejelentéskor elmondta: „A Puskás Akadémia lassan egy olyan hellyé vált, ahol pártállás nélkül mindenki otthonra talált, aki akart. Régi kérdés volt, hogy ha nálunk van a Puskás Akadémia, hol van a hagyatéka? Most hazahoztuk, és a nyilvánosság előtt elérhetővé tesszük Puskás Ferenc hagyatékát”.

A legendás magyar labdarúgó a Pfla.hu szerint számított a későbbi generációk érdeklődésére, ezért tudatosan gyűjtötte össze pályafutása emlékezetes tárgyait. Puskás Anikó, a futballista lánya először nem akarta engedélyezni a a hagyaték hazahozását, ám álláspontja a Puskás Hungary című film 2009. tavaszi díszbemutatója és a Puskás család másnapi felcsúti látogatása után megváltozott.

A minsizterelnök szerint egyébként „Ennek a hagyatéknak a bemutatása hozzásegítheti a fiatalokat ahhoz, hogy a zsenik ne csak menjenek, hanem jöjjenek is”. „Ígérem, Öcsi bácsi emlékéhez és zsenialitásához híven fogunk vigyázni erre a hagyatékra” - mondta az akadémiát megalapító politikus. A rendezvényen egyperces néma csönddel adóztak a közelmúltban elhunyt magyar labdarúgók és a futballhoz közel állók emlékének. Nemrégiben távozott el az élők sorából Albert Flóriánnak és Szojka Ferenc is.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kardosdoktor
2011. november 08. 18:21
Mindörökké Labdarúgás! Puskás Ferenc a legnagyobb király, a legnagyobb király, a legnagyobb király; Albert Flórián meg az elegancia Császára Az örökkévalóságban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!