Kettős mérce: a németek Magyarország útját járják, de azért gúnyolódnak rajta

2024. május 06. 09:48

Miközben a német lapnak fáj Kína magyarországi befektetése, addig Olaf Scholz leghosszabb külföldi útja épp Pekingbe vezetett.

2024. május 06. 09:48
null

Nyitókép: AFP/DPA/Florian Gaertner

Magyarország a kínaiak munkapadjává válik Európában – áll a Frankfurter Allgemeine Zeitung összeállításában. A cikket készítő három újságíró ezután hosszasan sorolja a kínai befektetések értékét és eredményét: tavaly 7,6 milliárd euró érkezett az ázsiai nagyhatalomtól, miközben 10 ezer új munkahelyet teremtett, a kínai autógyártók pedig szívesen telepednek le Magyarországon.

A munkapadozás és a fintorgás azért meglepő a németektől, mert eközben Olaf Scholz kancellár beiktatása óta legfontosabb és leghosszabb külföldi útja éppenséggel pont Kínába vezetett, ahol többek között a gazdasági kapcsolatok élénkítéséről tárgyalt.

Sőt, Scholz volt az első külföldi vezető, aki meglátogatta Hszi Csin-pinget azután, hogy „de facto vezetővé koronázták”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­I­g­­a­­z­i n­­­i­­m­f­­o­m­á­n­i­­á­­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
llnnhegyi
2024. május 06. 11:50 Szerkesztve
Ha száz Selyemút lesz,akkor is mindegyiken rajta fogunk ballagni! Verstehen Sie!? A FAZ kapja be Hadházy Ákos lófaszát!
auditorium
2024. május 06. 11:13
Mindigis a "Doppelmoral" jellemezte a nèmeteket, gondoljunk csak a Molotov-Ribbentrop paktumra vagy akár Horthy átverésére, az NDK-ban a látszólagos honeckeri fanatizmusra, miközben a Balaton partján találkoztak az Ossik a Wessikkel és ott alaposan "kitálaltak" a rendszerről, mert otthon "auch die Wand hat Ohren". Most folytatják a tradiciót, csöndben elismerik OV kormányának intézkedését, de az összes médiájukban orbánoznak, mert ég otthon a házuk (politikusokat vernek össze és egy fegyvergyáruk is felgyulladt, de erről kevés hirt kaptunk. Az álszentszégüket megerősiti a sokat emlegetett Deutsch-franzősische Freundschaft, de Macron azért fontosabbnak tartja magát. Nem véletlen Xi elnök első útja Párizsba, majd csak ezután fog Bp-re és Begrádba látogatni. Hivatalosan nemzetközi biztonságról lesz szó Macronnal, a másik két országgal pedig kereskedelmi témákat beszélnek meg. Németo-ban is működik egy kétezer főt foglalkoztató kinai akkugyár és Hamburgnak fontos a kinai áru .
2024. május 06. 11:09 Szerkesztve
„Kína immár nyolcadik éve Németország legnagyobb kereskedelmi partnere."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!