Hátborzongató bejelentés érkezett: ez a NATO-tagállam bármikor kész katonákat küldeni Ukrajnába

2024. május 08. 12:55

Még a miniszterelnök is elismerte, hogy ezzel a lépéssel tényleg provokálnák Oroszországot.

2024. május 08. 12:55

Nyitókép: ROBERT MICHAEL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

A Mandiner vasárnap beszámolt róla, hogy Olaszország nem küld katonákat Ukrajnába – szögezte le Antonio Tajani külügyminiszter újságírói kérdésre válaszolva Reggio Calabriában. Tajani Emmanuel Macron francia elnök kijelentésére reagált, aki korábban egy lapinterjúban azt mondta, hogy

a NATO-nak szárazföldi csapatokat kellene küldenie, ha az oroszok áttörik az ukrán védelmi vonalakat és Kijev segítséget kér a Nyugattól.”

Gitanas Nauséda, Litvánia elnöke még áprilisban azt nyilatkozta: támogatja az ötletet, hogy elrettentési jelleggel nukleáris fegyvereket telepítsenek Lengyelországba. „Sajnos ez a mai valóság, ha tekintetbe vesszük a régiónkban történt eseményeket – ide értve a megerősödött katonai jelenlétet, valamint a nukleáris fegyverek telepítését mind Kalinyingrádba, mind Belaruszba” – fogalmazott.

A legújabb hírek szerint Litvánia készen áll arra, hogy katonákat küldjön Ukrajnába az ukrán hadsereg képzéséhez – mondta Ingrida Šimonytė litván miniszterelnök a Financial Times szerint.

A litván alakulatok viszont egyáltalán nem vennének részt az orosz hadsereg elleni harcokban, pusztán kiképzési feladatokat látnának el.

Šimonytė elismerte, hogy ezzel a lépéssel tényleg provokálnák Oroszországot, viszont „ha Moszkva válasza miatt aggódnának, nem küldenének semmit” a megtámadott Ukrajnának.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­­­g­a­­­z­i n­­i­m­­f­­o­­m­­­á­­n­i­­á­­­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
backsplash
2024. május 09. 20:51
Ezek sem mernek hadat üzenni, csak visítanak, mint a patkányok.
alexandrosz-2
2024. május 09. 07:44 Szerkesztve
Iszonyat! Population total: 2,628,186 male: 1,214,994 female: 1,413,192 (2024 est.) Ethnic groups Lithuanian 84.6%, Polish 6.5%, Russian 5%, Belarusian 1%, other 1.1%, unspecified 1.8% (2021 est.) A balti csivavák addig birizgálják a macit, míg pofán lesznek baszva. Nem kicsit, nagyon. Polákok detto.
enidecsakfeljarok
2024. május 08. 17:36
Amikor Macron kijelentette, hogy csapatok kellenek Ukrajnába, a cikk alá leírtam a véleményem, hogy ez egy kiáltás a semmibe és majd valami piszlicsáré ország lesz az, akikkel tesztelik az Orosz reakciót. Nem azt mondom, hogy messiás vagyok, csak azt, hogy egy 5 éves is átlátna ezen a baromságon, amit ennyire tervezgetnek..... És újra megkérdezem, mi ez a baromság, hogy nem harcolnának az Oroszokkal, csak kiképezni mennek oda? Mintha ez bárkit is érdekelne. Odamennek, aztán ha felrobbannak mindenki mennyire meg lesz lepődve.... Aztán megy majd az 5ös cikkejezés, meg a "védjétek meg a NATO katonákat Ukrajnában"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!