A britek megígérték az ukránoknak, amitől az egész világ rettegett

2024. május 04. 12:35

Durván elszabadulhat a háború, amennyiben végrehajtják a tervüket.

2024. május 04. 12:35

Nyitókép: Fotó: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

A The Washington Post cikke szerint David Cameron brit külügyminiszter tájékoztatása alapján a szigetország engedélyezte Ukrajnának, hogy az általa biztosított új, hárommilliárd dolláros segélycsomagban megtalálható fegyverekkel orosz területen lévő célpontokat támadjon.

A külügyminiszter bejelentése óriási fordulatot jelent Nagy-Britannia háborúhoz való hozzáállásában. Tény és való, hogy Ukrajna egyik legnagyobb támogatója volt London a háború kezdete óta, azonban ilyen veszélyes vizekre korábban nem eveztek. 

A cikkben arra is felhívták a figyelmet, hogy Cameron bejelentése azért is érdekes, mert Ukrajna nyugati támogatói, élen az Egyesült Államok, eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországban megtalálható célpontok ellen használjanak, mert nem akarnak eszkalációt, magyarul a háború tovább terjedését. 

A cikkben arra is felhívták a figyelmet, hogy a korábbi tiltásokat Zelenszkijjék azért már többször megszegték, ugyanis Ukrajna saját fegyverrendszereit nem egyszer használta föl arra, hogy kritikus infrastruktúrát támadjon keleti szomszédja területén belül.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­I­­g­­­a­z­i n­­­i­­m­f­o­­m­­­á­n­­i­­­á­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Obsitos Technikus
2024. május 04. 19:48
Belterjes nyomorék patkányok.
Akitlosz
2024. május 04. 17:57
Most már akarnak eszkalációt.
tizennyolcfok
2024. május 04. 17:41
de vajon mit ígértek meg a britek az ukránokak? kacsoh és csürhéje, pls!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!