A migrációról és Ukrajna támogatásáról vitatkoznak a republikánusok

2024. január 31. 13:13

De holtpontra jutottak a tárgyalások.

2024. január 31. 13:13

Megakadtak a tárgyalások a szenátus kétpárti bevándorlási megállapodásáról – írta a CNN Mike Johnson házelnökre hivatkozva. Republikánus források szerint Johnson világossá tette, hogy

a bevándorlási megállapodás teljesen halott”.

Jim Jordan, a képviselőház igazságügyi bizottságának elnöke a CNN-nek elmondta, annak alapján, amit ott hallott esélytelen, hogy elfogadják a megállapodást. „Mindenki látja, hogy az Egyesült Államok déli határa nincs biztosítva, ez még a demokraták számára is egyértelmű. Miért nem mondjuk azt, vége, nincs tovább, nem engedünk be több migránst. Bizonyos különleges eseteket leszámítva teljesen le kellene állítani a migrációt” – fogalmazott.

A megállapodás értelmében Belbiztonsági Minisztérium (DHS) új vészhelyzeti felhatalmazást kapna a határ lezárására, ha a migránsok napi átlagos száma egy hét alatt eléri a 4000 főt.

Ha a bevándorlók száma egy adott héten átlagosan napi 5000 fölé emelkedik, a DHS köteles lenne lezárni a határt az illegálisan átkelő migránsok előtt.

Byron Donalds floridai republikánus képviselő „szemétnek” titulálta az alkut, és támadta a szenátorokat, amiért fontolóra vették, hogy elfogadják. „Ez egy rosszul összerakott megállapodás, aminek nincs értelme. Ez az én álláspontom” – mondta. „Ha a legnagyobb kompromisszum, amit az Egyesült Államok szenátusában elérhetünk, az a napi 5000 migráns, akkor

új amerikai szenátorokra van szükségünk mindenütt.

Amiről most beszélnek, az őrültség – fogalmazott.

Még a jóval mérsékeltebb képviselők is lehűtötték a kedélyeket a csomaggal kapcsolatban. Dusty Johnson dél-dakotai republikánus képviselő szerint „a határon katasztrofálisak az állapotok, és nem szabadna félmegoldásokat keresni”.

Biden múlt pénteki nyilatkozatában azt mondta, a felek által kidolgozott megállapodás egyszerre kemény, de igazságos. „A tárgyaláson elhangzottak – ha törvénybe iktatjuk őket – a legszigorúbb és legigazságosabb reformok lennének a határ biztonsága érdekében, amelyek valaha is léteztek az országunkban” – jelentette ki a demokratapárti elnök. Majd hozzátette, még aznap lezárná a határt, amint elfogadnák a törvényt. 

A képviselőházi republikánusok azonban elutasították az alkut, és ragaszkodnak ahhoz, hogy egy keményvonalas konzervatív bevándorlási törvényre van szükség.

A vitába Donald Trump is beszállt, aki kijelentette, hogy

a republikánusoknak nem szabad elfogadniuk semmiféle kompromisszumot.”

A tárgyalások megakadása érzékenyen érintette a demokratákat, mivel a republikánusok a határvédelem ügyét összekötötték az Ukrajnának szánt újabb segélycsomag elfogadásával, így az arról folyó tárgyalások is megakadtak, pedig az utóbbi hetekben egyre többen hívják fel arra a figyelmet, hogy a támogatásra sürgősen szüksége lenne Ukrajnának.

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2024. január 31. 16:41
Segítek, a hoholoknak szánt pénzt adjál texasnak
Uztu
2024. január 31. 16:39
Elkezdtek dolgozni hogy elbukják a választást, látom
EX_Terminator
2024. január 31. 13:42
És mi volt az hogy vigyázzak a számra? MI VOLT AZ HOGY NE MERÉSZELJEM AZT MONDANI EBBŐL SEMMIT NEM TEHETTEK ME TI OCSMÁNY SZARHÁZIAK??? ELMONDJAM HOGY MIT FOGOK VELED TENNI TE OCSMÁNY SZÉTBASZOTT SEGGLUKÚ BUZI FÉREG??? MILIMÉTERENKÉNT FOGOM SZÉTTRANCSIROZNIA FARKAD HOGY MEGETESSEM VELED TE SENKIHÁZI!!! AZT!!! NEM PEDIG VIGYÁZNI A SZÁMRA!!! ÉS ELMONDJAM HOYG MIÉRT FOGLAK BENNETEKET TÉNYLEG MIND AZ UTOLSÓ SZÁLIG MEGÖLNI HA A KEZEIM KÖRÉ KERÜLTÖK? AZÉRT TE FÉREG MERT HA SZARNAK A POFÁTOKRA ABBÓL NEM ÉRTETEK HA FINOMAN SZÓL AZ EMBER ABBÓL NEM ÉRTETEK. HA KEMÉNYEN ODASZÓL? HA ELVERNEK BENNETEKET MINT SZÓDÁS A LÓVÁT? ABBÓL SEM ÉRTETEK TI PATKÁNYOK! HÁT AZ ÉG ADTA ÉG VILÁGON SEMMI MÁST NEM LEHET VELETEK KEZDENI AZON KÍVÜL HOGY MEGÖLÜNK BENNETEKET AZ UTOLSÓ SZÁLIG TE HUMÁN HULLADÉK!
Tuners
2024. január 31. 13:41
Az nem lehet. II. Bal**szjózsi szerint már két hete el fogják fogadták…. “II.baljoska61 2024. január 08. 12:16 (…) Csak halkan jegyzem meg, hogy rep- és dem- tárgyalók megállapodtak a bevándorlás kapcsán. A jövő héten elfogadják a segélycsomagot is, ami a muszkák rémálma... Ez sem jött be, putylerista hazaárulók!” Na ezért nem iszunk előre a medve bőrére, ukkerszopper hazaáruló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!