Brüsszel a Twitter betiltásával fenyegette meg Elon Muskot

2022. november 30. 22:31

A szankciók akkor lépnek életbe, ha a milliárdos nem tartja be a tartalom moderálására vonatkozó szigorú szabályokat.

2022. november 30. 22:31
null

Az Európai Unió tiltással fenyegette meg a Twittert, ha a milliárdos tulajdonosa nem tartja be a tartalom moderálására vonatkozó szigorú szabályokat, ezzel szabályozási csatát kezdeményezve a közösségi médiaplatform jövőjéről – írja a Financial Times.

A Financial Times informátorai szerint Thierry Breton uniós ipari vezető az Elon Muskkal folytatott szerdai videós megbeszélés során fenyegette meg a Tesla vezérét egy esetleges tiltással.

Az uniós vezető az értesülések szerint közölte az üzletemberrel, hogy be kell tartania egy sor szabályt, amelyek között szerepel, hogy

nem helyezhet vissza önkényesen kitiltott felhasználókat,

valamint az is, hogy jövőre bele kell egyeznie a platform úgynevezett „átfogó független auditálásába” is.

Guy Verhofstadtra „szörnyű benyomást" tett Twitter-vezérként Elon Musk

Guy Verhofstadt liberális EP-képviselő újabb kritikát fogalmazott meg Elon Muskkal szemben. Mint azt a Twitter-oldalán írta, „szörnyű benyomást tett rá Twit-vezérként Elon Musk". Majd arra hívta fel a felhasználók figyelmét, hogy „titokzatos módon tűnnek el követők", nő az összeesküvés-tweet-ek száma. Majd azt hangsúlyozta, hogy „fogalma sincs, miként fognak megbirkózni a gyűlöletbeszéddel".

Reynders is figyelmeztette az uniós szabályok betartására Muskot

Mint ismert, Breton korábban már jelezte Musk felé, hogy tartsa be az online gyűlöletbeszéd és dezinformáció elleni uniós szabályokat. Azonban nemcsak ő figyelmeztette erre a Tesla-vezért: Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi vezetője is hasonló megjegyzéseket tett – emlékeztetett a hírportál.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, más EP-képviselők, köztük Guy Verhofstadt belga liberális képviselő is kritikát fogalmazott meg Muskkal szemben. Többek között ő is azért aggódott, hogy „miként fognak megbirkózni a gyűlöletbeszéddel”.

Nyitókép: ANGELA WEISS / AFP

 

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2022. december 03. 09:37
És mindez a Financial Timesben, Soros kézivezérelt hírmondójában
budapesti
2022. december 02. 13:53
"az EU törvényeit igyekszik betartatni" Melyeket? Azt, hogy egy internetes szolgáltató magáncég a korábban letiltott felhasználóját nem veheti vissza? Vagy azt, hogy a homoszexualitással kapcsolatban bármilyen bíráló, elítélő megnyilvánulás büntetendő, mert "nyilvánvalóan nem igaz"? Hol is szerepelnek ezek az EU "törvényeiben"?
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. december 01. 19:24
Ezek mindenbe beleütik az orrukat. Iszonyú! Normál emberi elme fel sem tudja fogni mekkora összeg lehet az, amit az amerikai libbant kazárok adnak az EU-s helytartóknak. Jajjj, ha egyszer visszanyal a fagyi!
szürkeSzarvas
2022. december 01. 11:05
Orwelli már az Eu. A háború béke. Aszabadság szolgaság. A cenzura(!) a "szabad sajtó"-amiben az jelenhet meg,ami az usai deep state zsidóbanda érdeke..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!