Koncz Zsófia nyerte a borsodi időközi választást

2020. október 11. 20:11

A kormánypártok jelöltje győzelmet aratott a baloldal közös jelöltje, Bíró László felett.

2020. október 11. 20:11
null

A Fidesz jelöltje, Koncz Zsófia nyerte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei időközi országgyűlési választást. A szavazatok feldolgozása során sokáig fej-fej mellett haladtak a jelöltek, a végeredmény végül a vártnál simább lett: a szavazatok 99 százalékos feldolgozottságánál a kormánypártok jelöltje a leadott voksok 50.87 százalékát szerezte meg, ez 17 597 szavazatot jelent. Bíró Lászlóra, a baloldal közös jelöltjére 15 875 fő, a megjelentek 45.9% százaléka szavazott. Ez azt jelenti, hogy az ellenzéki pártok egy közös jelölt indításával sem tudták megverni a Fidesz jelöltjét.

A választáson résztvevő választópolgárok aránya 45.4%

Cikkünk frissül.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 724 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2020. október 12. 14:42
Veled ünneplünk Zsófia!
flesh ripper
2020. október 12. 13:51
(pesti srácok)
flesh ripper
2020. október 12. 13:51
A szerencsi választási vereség bódulatában még magához képest is nagy butaságot követett el Hadházy Ákos ellenzéki parlamenti képviselő. Az amatőr korlátakrobata beismerte: egészen konkrét tudomása volt arról, hogy a Bíró László összellenzéki képviselőjelölthöz köthető korrupciós bűncselekmény még a nyilvánosság által megismertnél is súlyosabb, és erről az ellenzéki pártelnököket is tájékoztatta. Mivel Hadházy és az ellenzéki pártelnökök hivatalos személyek, ezért a Btk. szerint korrupciós bűncselekmény észlelésekor feljelentési kötelezettségük van - ennek elmulasztása akár három év szabadságvesztéssel is sújtható! A kormánypropaganda ugyan csak a ki nem fizetett varrónőkről harsogott, de személyesen tájékozódtam az ügyről, és emiatt azt ennél jóval súlyosabbnak tartom. A "szociális szövetkezetezés" 2014-2015-ben gyakori fideszes elkövetési mód volt, és a vizsgálataim alapján ez a történet is alkalmas lett volna egy Korrupcióinfó illusztrálására. Emiatt én ennek a jelöltnek csak annyit segíthettem, hogy nem beszéltem róla nyilvánosan, de a pártelnököket tájékoztattam arról, amit megtudtam - vallotta be a szerencsi vereség miatti fájdalmában vasárnap esti Facebook - bejegyzésében Hadházy Ákos. Tehát: tudott a korrupcióról sőt, saját "vizsgálatai" alapján a nyilvánosságnál részletesebben ismerte a bűncselekménygyanús ügy részleteit, ám arról nem értesítette a nyilvánosságot, mert így akarta segíteni a baloldal jelöltjét. Ráadásul Hadházy nem csupán annyit tudott a bűnügyről, amennyit egy átlagos honpolgár, hanem - saját bevallása szerint - annál többet, és azzal is tisztában volt, hogy az eset súlyosabb annál, mint ami eddig a nyilvánosság elé került.
egynick
2020. október 12. 13:37
A jobb közérzet nem a kormánynak köszönhető, hanem a kulturális közegnek. Amíg hagyják. Debrecen sokat fejlődött, de nem Kósának tudom be, hanem annak, hogy egyetemi város.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!