Az év hazai evezős eseménye Velencén

2013. július 18. 07:58

Több év után tér vissza a magyar bajnokság a Velencei-tavi pályához

2013. július 18. 07:58

Július 18-a és 21-e között – a Velencei-tavi pályán - rendezi a Magyar Evezős Szövetség a 114. országos bajnokságot, melyen vízre száll a teljes magyar mezőny, köztük azok is, akik hazánkat képviselik majd a közelgő világversenyeken.

A versenyen rajthoz áll a teljes magyar mezőny. A közelgő U23-as világbajnokságon induló versenyzők, akik a felnőtt vonal magját alkotják minden számban ugyan csak limitált számokban indulhatnak, mert jövő héten Linz mellett vesznek részt korosztályos világbajnokságon.

Az országos bajnokság már nem válogató a versenyt követő nemzetközi megmérettetésekre, hiszen az elnökség már korábban elfogadta az U23-as, az ifjúsági világbajnokságra és a Jeunesse-kupára jelölt versenyzők névsorát. A felnőtt vb-n induló csapatot, az országos bajnokság alatt – de nem az ott elért eredmények alapján – jelöli ki a szövetség elnöksége.


A négynapos felnőtt, utánpótlás, masters és paraevezős országos bajnokságon ezer versenyző - mintegy kettőezer-ötszáz beülő – indul az érmekért.

A versenyen az elmúlt években folyamatosan nőtt az indulók száma. Növekedés elsősorban a gyerek korosztályokban (10-14 évesek) és a masters korosztályban történt. Többek véleménye szerint a magyar bajnokság jelenlegi formájában már kinövi a jó minőségű szervezés kereteit a megnövekedett induló szám miatt. A versenynapok legtöbbje zsúfolt, sok versenyszámban nem tartanak, az induló szám által indokolt középfutamot, reményfutamot. Így a verseny egy tömegrendezvénnyé válik, a minőségi versenyzés helyett, ami sokszor csúszásokhoz, rossz bírói döntésekhez és a versenyzők oldalán frusztrációhoz vezet. 

Ettől függetlenül a Bajnokság a magyar evezés legnagyobb találkozója és az egyetlen valóban sok nézőt vonzó rendezvénye.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik