5. helyen végzett a Simon-Juhász páros

2013. június 05. 19:29

Egyedüli döntős magyar csapatként 5. helyen végzett a sevillai evezős Európa Bajnokságon.

2013. június 05. 19:29

2011 után ismét együtt verseny Simon Béla és Juhász Adrián, bravúros teljesítménnyel, egy mindent elsöprő hajrával nyerte meg szombati reményfutamát és jutott be a legjobb hat közé. A döntőben ötödikként haladtak át a célvonalon, lehajrázva a tavalyi londoni olimpián 2. helyezett francia csapatot. A kormányos nélküli kettesek Európa-bajnokságát Szerbia Nikola Stojiccsal, aki a mezőny legtapasztaltabb versenyzője és 20 éve a világ élmezőnyének a tagja. Második Lengyelország, harmadik Hollandia.

A „B” döntő második helyén végzett a könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesünk. Révész Péter és Révész Zoltán (Győri VSEK) ezzel a helyezéssel az összesített rangsor nyolcadik helyét szerezték meg.

Ötödik helyen végzett a „B” döntőben a magyar könnyűsúlyú négyes, Cselinácz János, Miskolczi Dániel, Bodrogi István, Vermes Péter (Bajai SVSC). A versenyszám Európa-bajnoka Dánia csapata lett.

Az Európai Evezős Szövetségek képviselői 2013. június 1-én tartották éves rendes közgyűlésüket Sevillában. A 2015. évi felnőtt, illetve ifjúsági Európa-bajnokságok rendezőinek kiválasztása volt az egyik legfontosabb feladat. 2015-ben az Ifjúsági Európa-bajnokságot Racice (Csehország) rendezi. A felnőtt Európa-bajnokság rendezési jogát a közgyűlés Poznannak (Lengyelország) ítélte oda.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik