Győzedelmek az Essenben

2013. május 14. 21:32

Több magyar győzelem is született az U23-as csapatok között az essen-i nemzetközi versenyen.

2013. május 14. 21:32

Kiváló evezéssel, több győzelmet szerezve sikeresen szerepelt a magyar U23-as evezős válogatott az essen-i nemzetközi evezős viadalon. A Hügelregattát 1901 óta 97. alkalommal rendezték meg. A május végi sevillai Európa bajnokság előtt több nemzetközi csapat itt tartotta a válogatóját a kontinensviadalra. A német és magyar csapat mellett 15 nemzet versenyzői vettek részt.

A magyar csapat elsősorban U23-as korosztályú versenyzőivel vett részt a versenyen. Elsősorban az erőfelmérés, a válogató versenyek után kialakult csapatok tesztelése volt a cél. A külföldi csapatok között több olimpiai érmes és olimpikon vett részt. Szombaton az egypár evezősök között Marcel Hacker, Alan Cambell és Luka Spik végzett az élen ebben a sorrendben az egypár evezősök között, majd vasárnap a négypárok között indultak, amit a londoni olimpián második horvát csapat nyert meg. 

A versenyen rendkívül hideg és szeles időjárás rendkívül nehézzé tette a versenyzést az indulók számára.

A magyar csapatból aranyérmet szerzett a bajai Vancsura Bendegúz – Csányi Péter alkotta kormányos nélküli kettes egység és férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes – Szigeti Roland, Bártfai Péter (Győri Vízügy-Spartacus EK), Vallyon Bence, Novák Edvin (Tisza Evezős Egylet).

A férfi kétpárevezős – Pétervári-Molnár Bendegúz, Papp Gergely (Budapest Evezős Egyesület) a szombati harmadik helyén vasárnapra még tovább tudott javítani, és ezüstérmet szerzett. Ugyancsak egy ezüst- és egy bronzérem a mérlege Tamás Bencének (Kalocsai SE) is, aki férfi könnyűsúlyú egypárevezősben állt rajthoz. A női könnyűsúlyú kétpárevezősben Bene Dorottya (Danubius Nemzeti Hajós Egylet) és Bálint Sára (Szegedi Vízisport Egyesület) mindkét nap a negyedik helyen végzett. Abid Syham (Ferencvárosi Evezős Club) szombaton hetedik, míg vasárnap a hatodik helyen zárt. Jelentősen javított szombati eredményén (8. hely) a férfi könnyűsúlyú kétpárevezős, Csiszár Péter (Vác Városi Evezős Club) és Krpesics Péter (Csepel Evezős Klub) a vasárnapi versenynapon az ötödik helyet szerezte meg.

Az Európa bajnokságon induló magyar csapatok nem vettek részt a versenyen. A Galambos Péter - Matyasovszki Dániel könnyűsúlyú kétpár, a Simon Béla - Juhász Adrián kettes és Széll Domonkos mai nap kezdte meg a felkészítő edzőtábort Dunavarsányban.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik