Tibeti és kínai zászlókkal viaskodtak a Gellért-hegyen

2024. május 09. 06:59

A kínai elnök látogatása fölkavarta az indulatokat.

2024. május 09. 06:59
null

Nyitókép: Képernyőmentés, Telex

A Telex arról ír, hogy szerda este nyolc körül, Hszi Csin-ping kínai elnök érkezése előtt Hendrey Tibor, a Tibetet Segítő Társaság elnöke egy tibeti zászlót rögzített a Gellért tér fölé magasodó Gellért-hegyi kereszt lábánál lévő kerítésre, 

a zászló felkerülése után néhány perccel azonban kínaiak jelentek meg, akik egy kínai zászlóval takarták el a tibeti zászlót.

Hozzáteszik: a kínaiak addig kint tartották a zászlójukat, amíg Hszi konvoja el nem haladt előttük. 

Hendrey Tibor a Telexnek elmondta: aznap háromszor igazoltatták a helyszínen, harmadszor éppen akkor, amikor a konvoj elhaladt a téren. 

„Volt nála egy másik tibeti zászló is, a konvoj elhaladtakor ezt akarta lobogtatni, de a rendőrök nem engedték neki. 

Egy olvasónk nem vett részt az akcióban, de videózta az igazoltatást, ezért a rendőrök őt is igazoltatták a helyszínen” – írja a Telex.

 

 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­­­g­a­z­­­i n­­i­­­m­f­­o­m­á­n­­­i­­á­­k­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
alexandrosz-2
2024. május 09. 22:06
Se palesztin, se tibeti. A zsidögyarmat zsideszes sunyi gyáva csicskái rettegnek az uraiktöl.
gyaloggos
2024. május 09. 17:54
fogas parduc! EZ pontosan így van! EZT nem itt Magyarországon intézik el, és OSTOBA, ÉRTLMETLEN PROVOKÁCIÓ, AMOLYAN PÁRTBESZÉDES SZABÓ TIMEA-REBKÁS!
kunfia1
2024. május 09. 17:43
myssteskunfia1 2024. május 09. 08:42 egyébiránt abban igazad van, hogy magyarország nem szuverén. akkor lesz szuverén, ha kilép a nato ból, kilép az eu ból, és megalakítja a középeuropai/kárpátmedencei gazdasági-politikai uniót, és önálló hadserege lesz. támogatod? egyetértesz ezekkel a célokkal? nem? mert akkor befoghatod a pofádat! 1 válasz elrejtése kunfia1mysstes 2024. május 09. 17:42 Ó, te buta nő, hihetetlen sötét vagy. Legyünk szuverének, kell hozzá 1milliós hadsereg, csúcstechnológia, atomarzenál. Ha ezt képes vagy 5 éven belül megvalósítani, légy te a hadügyminiszter! UramISTEN!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!