Eddig nem látott mértékben csökken az üzemanyag ára

2024. május 08. 15:27

Az elmúlt hetekben folyamatosan csökkent a benzin ára.

2024. május 08. 15:27

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Péntektől tovább zuhannak az üzemanyagárak. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal kerül majd kevesebbe, míg a gázolajért bruttó 5 forinttal fizetnek alacsonyabb árat a benzinkutak – írja a holtankoljak.hu.

Hétfőn kiderült, a benzin bruttó 5 forinttal, míg a gázolaj bruttó 4 forinttal csökken szerdától, azaz mától.

Korábban pénteken hirdettek meg 2-2 forintos korrekciót. Egy nappal korábban, csütörtökön ugyanez 4-4 forint volt – emlékeztetett a Világgazdaság.

Fontos kiemelni, hogy a most jelzett 8 és 5 forintos árelőny az elmúlt három hét legnagyobbja a nagykereskedelmi üzemanyagárazásban.

Amennyiben a kutakon is érvényesítik a most bejelentett nagykereskedelmi változást – ez borítékolható –, akkor a hét második felében az alábbi átlagárakra lehet számítani:

95-ös benzin – 616 Ft/liter,
gázolaj – 607 Ft/liter.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerdán 15 órakor jelenti be, következik-e hatósági beavatkozás az üzemanyagpiacon vagy sem.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­­­g­a­­z­­i n­­i­m­f­o­­m­­­á­n­­i­­á­k­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
alexandrosz-2
2024. május 09. 06:58 Szerkesztve
Miután az égbe emeltétek az olcsó orosz olajból kotyvasztott habzó fos üzemanyagaitok áràt, benne az extra adóitokkal? A kurva anyàtokat! Ha alaposan elqrjátok a forintot megint, majd emelhetitek tovább az áraitokat, adóitokat. Az infláción ti kaszáltok zsideszes gecik, meg a zsidó gazdáitok. Persze majd kaszálhat még nagyobbat lölő, ráhelke, a vej, no meg persze az egész vilàgon körözött korrupt szar molvezér bűnöző is. Rohadjatok meg!
tizennyolcfok
2024. május 08. 17:33
a madiner szokásához híven, már a címben is hazudik.
Akitlosz
2024. május 08. 16:44
Régen 1,60 forint volt egy liter benzin.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!