Velencén már biztosan új polgármester lesz

2024. április 21. 13:09

A jelenlegi városvezető, Gerhard Ákos fel sem vette az ajánlóíveket. Az egyetlen polgármesterjelölt a fideszes Krausz György.

2024. április 21. 13:09
null

Nyitókép: Karusz György hivatalos oldala/Facebook

Gerhard Ákos, Velence polgármestere 2019-ben a Regélő Hagyományőrző Egyesület színeiben lett a város vezetője, s a képviselő-testületben is többséget szerzett. Az egyesület a 2024-es önkormányzati választásra is bejelentkezett jelölő szervezetként, de a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) 2024. április 20-án jogerősen visszautasította az egyesület nyilvántartásba vételét. 

Az NVB 187/2024. számú határozata kimondja, hogy, „a Nemzeti Választási Bizottság az Európai Parlament tagjai, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők közös eljárásban tartott 2024. évi választásán a Regélő Hagyományőrző Egyesület jelölő szervezetként való nyilvántartásba vételét visszautasítja”.

A törvény szerint „azt a szervezetet, amely jelöltet vagy listán kíván állítani, a választás kitűzését követően a szervezet képviseletére jogosult személynek kell bejelentenie a Nemzeti Választási Bizottságnál”. 

Ez esetben azonban a szervezet bejelentésekor eljárt Sarf Györgynek a Regélő Hagyományőrző Egyesület képviseletére vonatkozó megbízása a szervezet bejelentésének időpontjában nem állt fenn, mivel annak időtartama lejárt”.

Mindez azt jelenti, hogy a Regélő Hagyományőrző Egyesület nem indulhat az önkormányzati választáson, ennek megfelelően a Nemzeti Választási Bizottság oldalán az is látható, 

hogy Gerhard Ákos polgármester nem is vette fel április 20-án az ajánlóíveket.

Az NVB oldalán az is látszik, hogy Velencén az egyetlen polgármesterjelölt, Krausz György (Fidesz–KDNP) vette fel az ajánlóíveket, aki már le is adta azokat, mert neve mellett a rendszer a „Bejelentve” státuszt tünteti fel. 

Krausz György Facebook-oldalán minderről így adott hírt: 

Nagyon felemelő érzés és komoly megerősítés számomra, hogy oly sokan biztosítottak engem és csapatom minden tagját bizalmukról. Az ajánlóíveket elsőként vettük fel és elsőként adtuk le a helyi választási irodán! Viszont itt mi nem állunk meg, hiszen folytatjuk a támogató aláírások gyűjtését és meghallgatjuk Velence véleményét! Hiszünk abban, hogy Velence velünk többre képes!”

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:16
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­ ­l­­­á­­­n­­­y­­o­­­k­ ­­v­­­á­­­r­­­n­­­a­k­ ­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Dorset Naga
2024. április 22. 12:33
Ez a betelepült is csak a jó kilátását féltette a Velencei tó kapujától, csak a pereskedés és a saját érdeke vezette. Rábaszott a vigyori. A város pedig csak züllött.
letsgobrandon-2
2024. április 21. 15:36
a jogállamiság győzött !
bori1980
2024. április 21. 13:28
Itt élek, de azóta csak a mocskosság és pitiség! Végre újra itt lesz az EFOTT 2025-ben:-))) Rohadt idetelepült ballibsi társaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!