Átrendeződés jön a júniusi választások után – de mekkora?

2024. április 26. 14:59

Ma már biztosra vehető, hogy a hazai pártrendszer jelentős átrendeződése előtt állunk.

2024. április 26. 14:59
Lakner Zoltán
Lakner Zoltán
Jelen

Kép forrása: Mandiner/Földházi Árpád

„A február elején kirobbanó kegyelmi ügy és a belpolitikába azt követően berobbanó Magyar Péter révén ma már biztosra vehető, hogy a hazai pártrendszer jelentős átrendeződése előtt állunk. Ennek a mértéke, ami kérdés – közelebbről elsősorban az, hogy a tizennégy éve hatalmon lévő kormánypárt pozícióit hogyan érinti a TISZA párt váratlan színre lépése.

Ezt is ajánljuk a témában

Év elején minden jel arra mutatott, hogy folytatódik az az akkor már másfél éve tartó különös folyamat, vagyis inkább fennmarad a stagnálás, a pangás, amelynek során a kormányzati kudarcok sokasodnak, a kormány és a kormánypárt hatalmi pozíciója mégis változatlan. A 2022 nyara óta tartó rezsiemelési, inflációs, recessziós, költségvetési, uniós pénzekkel kapcsolatos és megélhetési válsággal párhuzamosan ugyanis a változtatás lehetetlenségének politikai tapasztalata, illetve a változtatásra elvileg hivatott ellenzéki pártok erre való képtelensége afféle közös tudásként vésődött be a társadalmi köztudatba. Mindezek eredményeként a rossz helyzet elhúzódása és a politikai mozdulatlanság egyidejűsége voltak a hazai közéleti viszonyok meghatározó vonásai.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. április 27. 21:45 Szerkesztve
Ne kínlódjatok ballibsik, nincs Orbánéknak semmiféle varázsa, egyszerűen csak nagyjából, ahogy a lehetőségek engedik, normálisan csinálják. Kedvenceitek voltak nagyon gagyik, ráadásul még jól meg is verették a fidesz gyűlés résztvevőit. Akik egyébként nem is tüntetésre, hanem megemlékezésre gyűltek össze. Lehet görcsölni, vitatkozni, de ti sem vinnétek az autót egy olyan szervizbe, ahol átbasznak, a pénzt ellopják, sőt rádterhelnek egy kurvanagy adósságot és amikor kiderül és szólsz, még jól el is vernek. Nem is értem ezt a ballibsi felfogást, mégis hol a faszomba voltatok ti 2010 előtt?? Most tényleg idejön az ostoba ballibsi és dühében leostobázza a választókat???? A másik röhejes dolog a fideszezés, azért szavaz Orbánra mert fideszes. A nagy lófaszt, azért szavaz rá, mert a másik oldalon TI vagytok és kurvára nem szeretné kedvenceiteket viszontlátni.
de France
2024. április 27. 17:30
@Ez d dúr : A legrosszabb tanács azt javasolni hogy az emberek ne szavazzanak. Az egyetlen helyes út: megmagyarázni az európai és önkormányzati választások tétjét. Pedagógiával. Majd mindent megtenni hogy minél kevesebben maradjanak otthon a szavazás napján. Egyes országokban meghalnak az emberek hogy szavazhassanak. Magyarországon pedig önként lemondanának demokratikus jogukról az emberek ?
de France
2024. április 27. 17:19
Lakner : figyelni kell arra amit mond mert komoly elemző.
kir2vik
2024. április 27. 17:13
Nem fizetek azért, hogy elolvassam a cikked.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!