Schiffer elvből nem hallgatja meg a Magyar Péter által készített hangfelvételt

2024. március 28. 14:52

Az ügyvéd szerint Való Világ-sztori folyik a csapból politika címén.

2024. március 28. 14:52
null

Nyitókép: képernyőfotó / ATV Egyenes beszéd

Schiffer András, ügyvéd volt az ATV Egyenes beszéd vendége, ahol szóba került a Magyar Péter által az ügyészségre bevitt hangfelvétel, amit feleségéről, Varga Judit volt igazságügyi miniszterről készített titokban.

Schiffer András a hangfelvétel kapcsán leszögezte, hogy elvi okokból nem volt hajlandó meghallgatni azt, de a leiratokat, különböző értelmezéseket elolvasta.

Az egész magyar közéletre nézve szomorú, hogy itt tartunk. Most tényleg egy Való Világ-sztori folyik a csapból is politika címén” – fogalmazott. Hozzátette: érdekes módon, éppen Hadházy Ákos írt viszonylag hamar egy elég pontos értékelést, 

amelyben arról beszél, hogy Varga Juditot egyértelműen csőbe húzták. 

Amikor Magyar Péter először ezzel a hangfelvétellel házalt, akkor azt gondoltam, hogy biztos az a nagy sztori, hogy a miniszter hazamegy, és elkezd őrjöngeni. Számtalan emberrel megesik, hogy hazamegy a munkahelyéről, éppen baja van a munkatársaival, és otthon mindenféle cifrákat mond róluk. Akár Rogán Antalra, akár másokra, akár a Schadl-üggyel kapcsolatban. Az tényleg izgalmas lett volna” – fogalmazott Schiffer.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügyvéd kifejtette: a hangfelvételről és annak készítési körülményeiről a magán, morális értékelését szeretné magának megtartani, a jogi értékeléséről pedig elmondta, hogy a megfelelő nyomozati szervek majd értékelik annak minőségét, hitelességét. 

Az, hogy hiteles lenne a hangfelvétel, azt Varga Judit sem cáfolta” 

– jegyezte meg.

Schiffer szerint, hogy bemennek a Miniszterelnöki Kabinetiroda munkatársai, és konkrét büntetőügyekben őket fogadják ügyészek, és büntetőügyekről tárgyalnak, az már önmagában felveti a hivatali visszaélés gyanúját. „És ha ez így volt – mert ezt nem tudjuk –, akkor Rogán Antalnak azonnal távoznia kell!” – szögezte le.

Az ügyvéd rávilágít: arról a hangfelvételen Varga Judit semmilyen bizonyító erejű dolgot nem állít, hogy konkrétan kivettek-e valamit a dokumentumokból. 

Itt azonnal vizsgálatot kellene indítani az ügyészségen belül

 – fogalmaz Schiffer, ugyanakkor szerinte ezzel elérkezünk egy kulcsfontosságú kérdéshez, ami egy alapvető problémája a magyar igazságszolgáltatásnak a rendszerváltás óta – történetesen ahhoz, hogy ebben az esetben önmagát kellene vizsgálnia az ügyészségnek.

Egy fekete lyuk van a rendszerben: meg kell nézni, hogy ha valaki bűncselekményt követ el ebben az országban, akkor kik azok, akik felett nincsen törvényességi felügyelet. Ha a miniszterelnök, az államfő vagy egy alkotmánybíró elkövet valamit, akkor világos, hogy ki nyomoz. De ha ügyészi vezetőkkel szemben indul eljárás, akkor azt az ügyészség folytatja le. 

Ez egy nagyon súlyos fogyatékossága a magyar demokráciának” 

– fejti ki a volt politikus, aki szerint az lenne a megoldás, hogy a Kúriánál nagyon gyorsan kellenének olyan nyomozóbírók, akik az ügyészi vezetőket vagy az egész ügyészi szervezetet érintő bűncselekmény esetén vizsgálatot indítanak. Ehhez azonban – mint mondja – alkotmánymódosítás kellene.

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paracelsus-2
2024. március 29. 03:29
Schiffer, Schiffer, és megint Schiffer. Más nyuszi nincs a kalapban? Elméleti oskodó, gyakorlatban szart sem ér, egy bukott politikus. Mégis mindig mindent tud, persze csak elméletben.
Pelso j.
2024. március 28. 21:53
Bandi, ezen kívül még miket nem hallgatsz meg, nem olvasol? Az elveid és az egész magyar közélet miatt, ugyebár.
csapláros
2024. március 28. 18:22
ekeke1 2024. március 28. 16:00 ..."Az államnak védeni kellene intézményeit és állampolgárait a hasonló elmebeteg akciók ellen"... Védve van az. Ezt éppen MP ámokfutása igazolja, amely után következhet a jogorvoslat. Ma már minden szabályozva van, ma már minden lépés digitálisan dokumentáltan nyomon követhető az államigazgatásban, majd pont egy olyan kiemelten kényes terület, mint az ügyészség esetében ne lenne így???
Tommaso
2024. március 28. 17:45
Meg nem hallgatja, de elolvassa. Nincs különbség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!